Здравейте колеги, сутрин когато паля колата си мотора малко трудно "поема".В смидъл понякога не пали от първото завъртане, а като запали първоначално се дави киха и тн ( усеща се неравномерност в работата му) което трае не повече от 1-3 секунди, възможно е дори да изгасне.След като запали двигателя си поддържа равномерни обороти. След като поработи известно време си пали от раз без никакви сътресения. На какво може да се дължи това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затруднено палене сутрин!!
Collapse
X
-
Ако не се лъжа доста се е коментирало тук в форума но за за съжаление доста разпространен проблем който за сега остава без точна диагноза и решение, и при мен се проявява само при първо палене за деня .... вече 1 година диагностики и профилактики и няма оправяне .... Все пак нека по компетентните колеги изразят мнение относно конкретния мотор.Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
-
u_bo
пробвай, първо да дадеш 2 , 3 пъти на контакт по за 5 секунди - без да въртиш стартера.после на 4 -то даване на контакт врътни стартера и кажи резултата.
Коментар
-
На мен ми изгоря едната бобина миналата седмица. След като я смених този феномен изчезна....не очаквах такова нещо Може би бобините като остареят и правят проблем. Знам ли???Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
u_bo
MadHead написа:На мен ми изгоря едната бобина миналата седмица. След като я смених този феномен изчезна....не очаквах такова нещо Може би бобините като остареят и правят проблем. Знам ли???
Коментар
-
Здравей колега,Моята хубавица е със същия двигател и по едно време палеше от 2-3 път като е студена, работеше неравномерно докато загрее.Не знам защо, но реших да чакам да изгасне лампичката на инжекциона преди да запаля и проблемът мигновено се реши.Сега само докато загрее работи малко неравномерно на 1100- 1000 оборота, но това само 1-2 минути, колкото да падне под тия обороти. След 10-тина минути всичко е на 6.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
u_bo
MadHead написа:На мен ми изгоря едната бобина миналата седмица. След като я смених този феномен изчезна....не очаквах такова нещо Може би бобините като остареят и правят проблем. Знам ли???
Коментар
-
Смених свещите когато сменях сегменти и правих ремонт на двигателя. От тогава 2000км....като започна да върви на 3 цилиндъра си мислех за свещ и пак ги смених, но уви! Бобина...честито на печелившите!Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000