Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоряла бензинова помпа. Как? Защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгоряла бензинова помпа. Как? Защо?

Вчера по обед колата си вървеше на бензин вечерта в 18:00 се пребирам от работа в 21:00 излизам и помпата неще да подкачва. Въобще не се чува да бучи и не може да пали. Бутона под седалката е натиснат бушоните и релетата са наред остана само да се провери дал истига ток до помпата. Все пак давайте мнения какво може да е станало.
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Лоша(разкачена) връзка.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Не е лошо да се знае каква е колата, хвърлях боб, но нищо не ми показа.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

кола

закарваш то там + и - и пробваш дали върти а преди това можа да пробваш на буксата зали идва тока /може и да върти и пак да не качва бензин / преглеждаш релето при двигатела дали работи кабели буски по веригата
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

да ама на помпата има две букси - по-голяма и по-малка като мисля че по малката е за захранването и като взема + и - и дава на късо върху буксата на самата помпа като ги разменя пак дава на късо.вузможно ли е помпата да прави беля и даже еми топи предпазителя..
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
            да ама на помпата има две букси - по-голяма и по-малка като мисля че по малката е за захранването и като взема + и - и дава на късо върху буксата на самата помпа като ги разменя пак дава на късо.вузможно ли е помпата да прави беля и даже еми топи предпазителя..
            да, много е възможно да ти го гори. влучвало ми се е 2 пъти, на друг модел, но това беше следствието. случва се вътре всичко да се разтопи четки пластмаса става меланж
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Малката букса е за нивомера на таблото.Голямата е захранването на помпата.Най-елементарният начин е да провериш дали идва захранване на помпата е с пробник на 12 V и даваш на контакт.Това че бутона е натиснат не е гаранция че дава верига.Вътре в бутона са едни пластини които може да не са долепени една за друга.Успех!
              COUPE 1.8 16V
              Volvo XC90 T6

Коментар

!!!!!!!!Спешно ми трябва помощ!!!!!!!!!!

Здравейте, имам фиат браво 1,8 16 винтила GT и имам адски голям проблем!тея дни ми изгоря бензиновата помпа и реших сам да я сменя. Поизмъчих се няолко часа, но накрая успях да я сменя, обаче като пробвах да запаля тя пак не искаше да работи. Пробвах да видя дали не е изгоряла пак , но на нея нищо и нямаше, тогава проверих токовете към нея и се оказа,че няма ток и не мога да открия бушон или реле. МНОГО ама МНОГО ви моля ако някои знае къде да се намират или къде да ги търся, моля нека пише. И разбрах тук във форума, че имало някакво копче за помпата, къде трябва да го търся и дали всеки го има. Благодаря предварително на всеки, който се отзове!
                Fiat Bravo 1,8 16V GТ

Коментар

за копчето пусни търсене "копче шофьорска седалка" и ще излезе. най вероятно бушона е отпред до казанчето на сервото на волана като седиш пред отворения капак се пада вляво от казанчето на сервото. черна кутия с две врътки вуж там.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мерси много за инфото и помощта, още сега отивам да проверя дали оттам идва проблема!
                    Fiat Bravo 1,8 16V GТ

Коментар

Колеги преди малко ходих да проверя там дет ми казахте, но няма нито бушони, нито релета. Пак се върнах на стартова позиция. Ако някой може да помогне, ще съм благодарен. Впрочем фиата е 99 година!
                      Fiat Bravo 1,8 16V GТ

Коментар

За 1,4 мотора знам ,но за този не къде е релето за време на помпата.Нищо не пречи да разгледам ръководствата и ако го намеря ще постна снимки.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ще съм ти задължен! Ако не ти се занимава да разглеждаш, дай линк към това ръководство или кажи куде мога да го намеря и аз сам ще се опитам да намеря нещо!
                          Fiat Bravo 1,8 16V GТ

Коментар

Предпазителя и релето са зад жабката(при 1.8 16v е там). Т.е. демонтираш я и ще ги видиш. Ама преди да я свършиш тая работа провери инерционния ключ под седалката. Преди два дни и моята отказа и познай ..........натиснах ключа и всичко е о.к.
                            Настоящата - Ford Focus ST
                            Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                            Франкенщайн - R.I.P.
                            Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Мерси колега, сега ще погледна и ще пиша дали се е получило!
                              Fiat Bravo 1,8 16V GТ

Коментар

Working...
                              X