Здравейте на всички. Имам фиат баркета 98г., само дето има онзи характерен дизелов звук, който идва от "уморлилия" се вариатор.Та въпроса ми е следния. Има ли смисъл от ремонтен комплект от АХМ или нов вариатор е по доброто решение? Каква е процедурата по ремонта? Правили ли сте го? За смяна на вариатор намерих няколко теми (включително и на италиянски), но рабрах че било хубаво да се вземе и нов вал и прилежащите му "карантии". Дайте съвет какво, да правя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вариатор на Barcheta 1.8 16V 130 коня
Collapse
X
-
Колега ремонтния комплект решавам проблема временно в зависимост от това колко е износен стария вариатор 5 - 10 000 км /никой не може да каже колко точно/ но пък е евтин. Новия вариатор е над 350 лв така че избора си е изцяло твои. Не е необходима смяна на валове повдигачи и т.н. Добре е да се комбинира с смяната на агренажния ремък и ролки. За смяната на вариатора или ремонтния комплект са необходими оригиналните пети за застопоряване на разпределителните валове. Без тях риска да удари клапани или да не работи двигателя добре е голям. От 5 Алфи на които слагах ремонтни комплекти 3 не бяха зацепени правилно при смяна на ремъци.
-
NPD написа:Калеги не се бъзикайте с момчето.Вариатора се сменя за около 30 мин от някой майстор.А за ремонтния комплект-има малко особенност но и той не е кой знае какво,стига да наместиш добре зъбните колела,но съм съгласен че не е решение.
Коментар
-
NPD написа:Разбира се че съм сменял,иначе въобще нямаше да взема отношение.Ремонтния комплект мисля че бяха две шайби и една пужина,които с времето се смачкват.А за последствията от вариатора(счупване на вала) няма връзка с времето на монтажа.
Коментар
-
в
ангел лепилото което е локтаит сеслага за усигорител против развиване на вариатора акосесменя цял кактоина болтовете на колелетата ремонтния компликт включва пружина и тефлонова шаиба зацпването на ремъка става само с пети работата однема няколко часа аз сам работил доста години в сервиз на фиат и в момента имам сервиз в пловдив ела имипокажи какстава смяната за 30мин.ако го направиш за помалко от час и половина полочаваш сумата от 500лв кеш.ипредложение за работа.тел.0897943620
Коментар
-
Благодаря за предложението,но не мисля да се занимажам с ремонт на автомобили.Имам друга професия.А за смяната имах в предвид самата смяна на тефлоновите шайби и пружината,а не за времето от влизането на автомобила в сервиза до неговото излизане.Благодаря още веднъж!COUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
-
л
когато идваха дани обучават италианците ни караха да използваме син локтаит като усигорител против развиване.полэвахмего за завиване на вариаторите за вала на болтовете на ангренажните колелета за паразитните ролки кактоиза болтовете на коляновия вал в момента аз използвам осигорител от вюрт син.тел.0897943620
Коментар
-
Mupo написа:Би ли обяснил за това лепило. Не би ли трябвало резбата да е "самозатягаща"?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар