Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Придърпване на ниски обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги помагайте,не стига,че придърпва ами сега даже почна да гасне,като съм на малка предавка и после запалва само при положение,че подам газ
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

На бравата на мен проблемът ми се реши със смяна на бобината... Не знам дали про теб е същото, но симптомите са доста сходни.А иначе колкото до проблемът, заради който пуснах темата - със смяна на свещите, придърпването вече е минало (оказа е, че откакто е купена, свещите не са били пипани и старите бяха станали на нищо).Тресенето обаче се оказа по-проблемно... Майсторите са открили, че когато не е на скорост, това се получава при 1000 и 1700 оборота - при тези обороти се усеща неприятно притрисане в купето. Когато е на скорост, го усещам на 4-та и 5-та само. На пета забелязах, че винаги е между 80 и 90 км/ч , т.е когато е около 2300-2400 оборота. Под и над тази граница проблем няма. Те казаха, че вероятно има нещо криво в двигателя и на тези обороти се получава нещо като резонанс. Не знам дали е така, ако някой има идеи - ще се радвам да сподели, защото няма смисъл да набивам пари за отваряне на двигател. Чудя се дали не е и от ремъка, но се съмнявам.

Коментар

И аз имам подобен проблем на мойто Bravo 1.2 16v Някаква информация как се почиства стъпковото моторче?
        Fiat Bravo 1.2 16v
        http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

със сигурност трябва да с епровери обтягането на ангренажния ремък, и тампоните на двигателя.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

На мене проблема ми се реши с смяна на кабелите.При замерването с мултицета останових че единия е прекъснал
            Fiat Bravo 1.2 16v
            http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

Mi6t0 написа:
              Тресенето обаче се оказа по-проблемно... Майсторите са открили, че когато не е на скорост, това се получава при 1000 и 1700 оборота - при тези обороти се усеща неприятно притрисане в купето. Когато е на скорост, го усещам на 4-та и 5-та само. На пета забелязах, че винаги е между 80 и 90 км/ч , т.е когато е около 2300-2400 оборота. Под и над тази граница проблем няма. Те казаха, че вероятно има нещо криво в двигателя и на тези обороти се получава нещо като резонанс. Не знам дали е така, ако някой има идеи - ще се радвам да сподели, защото няма смисъл да набивам пари за отваряне на двигател. Чудя се дали не е и от ремъка, но се съмнявам.
              и при мен го има същия проблем на 80км/ч точно.мине ли ги спира това вибриране.казаха ми че може да е от някоя гума да тресе но знае ли човек
              FIAT Marea Weekend 1.6 16V 98' SX

Коментар

и аз като я купих правеше така на загряла кола в ниските обороти предърпва, колкото и да ми се струваше тогава невероятно но смених свещите и се оправи просто тези с които беше не бяха за тоя мотор и явно са загрявали доста. Та свалете някоя свещ и я проверете по каталог излиза ли за вашия мотор, ако не сменяите ще се оправи. В интерес на истината вчера сложих пак тези старите свещи (за да проверя друг симптом) щот са 4 полюсни някви еикюем мноо тарикатски изглеждат и много върви с тях колата мамка му, ама да видим ще предърпва ли пак като позагрее доста.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Не вярвам да е от гума - смених и 4те барем с джантите А и правих реглаж, така че 100% не е от това. Но като цяло си върви чудесно, доволен съм

Коментар

Working...
                  X