колеги, имам един проблем. колата ми е фиат пунто 1.1 55 к.с 97 год. и гори масло. ходих на сервиз и там ми казаха, че има 2 варианта само гумички или и сегменти. колата пуши само, когато я запаля след това колкото и да я форсирам въобще не пуши. карам я с масло на yakko vx500 10w40. за 10 000 км. съм долял 4 литра. може ли някой да ми каже на какво се дължи това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата ми гори масло
Collapse
X
-
Пич, за разход от 4 литра на смяна, колата ти ще пуши не само в момент на запалване. Огледай първо за течове, след това провери вентилацията на картера за запушване. Погледни дали няма масло при въздушния филтър. За последно остави ремонта на двигателя. Преди да го предприемеш се консултирай с поне още един майстор
Коментар
-
Колега, ако нямаш течове, а за 10000 км наливаш 4л масло не са само гумички Ако я спираш на едно и също място огледай отдолу Колегата jzonkom, нормално е да намелее разхода, все пак е по-гъсто масло, но може да пуши в началото и от сегменти и като загрее да спира Можеш да отидеш на диагностика за изгорелите газове, там ще ти кажат какъв е процента изгорено масло
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар