Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата ми гори масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата ми гори масло

колеги, имам един проблем. колата ми е фиат пунто 1.1 55 к.с 97 год. и гори масло. ходих на сервиз и там ми казаха, че има 2 варианта само гумички или и сегменти. колата пуши само, когато я запаля след това колкото и да я форсирам въобще не пуши. карам я с масло на yakko vx500 10w40. за 10 000 км. съм долял 4 литра. може ли някой да ми каже на какво се дължи това.

Гумички това е решението щом препушва когато я палиш. Макар, че като ги видя тия 4 литра масло, може и сегменти да са.
    Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

благодаря колега точно това ми казаха и в сервиза, казаха ми че ако пуши само когато я запаля значи са гумички, а пък един познат ми каза да сложа един бял лист на отвора на щеката и да го изфорсирам.получиха се 3 малки точици масло. не знам дали е нормално

Коментар

Пич, за разход от 4 литра на смяна, колата ти ще пуши не само в момент на запалване. Огледай първо за течове, след това провери вентилацията на картера за запушване. Погледни дали няма масло при въздушния филтър. За последно остави ремонта на двигателя. Преди да го предприемеш се консултирай с поне още един майстор
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

колега rokambol благодаря за съвета проверих кутията на въздушния филтър и се оказа че наистина има масло

Коментар

ето това е кутията

Коментар

исках да изпрата снимки ама не знам как става някой може ли да ми каже.в този случай какво мога да направя ако е запушена вентилацията аз мога ли сам да си я отпуша или си трябва майстор

Коментар

А каква е причината за да има масло във въздушния филтьр.
                tempra 1,6

Коментар

моето Пунто също гори масло и пуши само при запалването.Препоръчаха ми да сменя маслото с 15/40 , Разхода намаля но всепак си остава голям!
                  Alfa Romeo 156 1,9 JTD sportwagon

Коментар

Колега, ако нямаш течове, а за 10000 км наливаш 4л масло не са само гумички Ако я спираш на едно и също място огледай отдолу Колегата jzonkom, нормално е да намелее разхода, все пак е по-гъсто масло, но може да пуши в началото и от сегменти и като загрее да спира Можеш да отидеш на диагностика за изгорелите газове, там ще ти кажат какъв е процента изгорено масло

Коментар

fiiat написа:
                      А каква е причината за да има масло във въздушния филтьр.
                      и на мен ми е интересно
                      Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                      Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Във въздушния филтър?
                        FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Сегменти бре колеги,от сегменти ще имате масло във въздушния филтър.Когато са износени или има залепнали се увеличава под буталното налягане и газовете от къде ще излязат ,ами от картерната вентилация,а тя отива във въздуховода между филтъра и дросела
                          Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

мерси
                            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

От гумички съм виждал разход от литър на 250 - 300 км, не бързайте да ровите мотора за глупости. Допустим разход на масло на автомобила от производителя е 1 литър на 1200 - 1500 км за мен не си заслужава за тия 4 литра на 10 000 да правиш каквото и да е.

Коментар

Working...
                              X