Видях нещо интересно за добавка на RedEx за чистене на горивната камера:http://www.redex.com.ua/ru/products_RDX09-12.htmНа мен ми прилича на такава за резервоар, но тука доколкото разбирам руски, се налива направо в цилиндрите през дупките на свещите!? Някой пробвал ли е? Някаква по-особенна ли е, че точно такива ги гледам за добавяне в бензина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на горивната камера
Collapse
X
-
Пише, че може да си я ползваш за почистване на дюзите - т.е. по нормалния начин. А ако искаш да си изчистиш нагара в камерите - наливаш по 50мл през свещите на всеки цилиндър и след 30-40 мин. продухваш добавката на стартер и после палиш.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
Направих го това почистване. Оставих 20-30мин да постои редекс-а, 2 пъти завъртях стартера, върнах свещите и запалих. Действително после 1-2мин излизаше синьо-сив пушак, както пише, че трябва да стане - демек гори въглерода. НО следващия път ще го направя по друг начин, защото направих след това една проба, че нали остава 50мл(250 е ’разфасовката’): Имам едни свещи целите в нагар и сипах в една чашка останалата добавка, и ги потопих вътре. Проверявам след половин час - нищо, нагара си стои не мръднал. След 2ч проверявам - пак същия нагар. След 3ч гледам се ’поразмекнал’, но стои. Оставих ги да нощуват и на сутринта ги гледам светят!? Чисти като новички! А нагара не е паднал на ’парчета’, ами на ситен прах по дъното на чашатаИзвода го оставам на който го интересува колко време трябва да се остави добавката в цилиндрите. Аз вече знам
Коментар
-
pakumba написа:ей като почистите после да не ви падне компресията да не върви колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Коментар
-
stanleyhacker написа:Пише, че може да си я ползваш за почистване на дюзите - т.е. по нормалния начин. А ако искаш да си изчистиш нагара в камерите - наливаш по 50мл през свещите на всеки цилиндър и след 30-40 мин. продухваш добавката на стартер и после палиш.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
wwalker написа:Не - вадиш свещите, сипваш, затъкваш нещо в дупките(ама яко, че иначе като завъртиш хвърчи на 5м), чакаш да се накисне нагара, въртиш стартера 2-3 пъти за по 2-3сек и после връщаш свещите и палиш. Трябва да пуши яко от ауспуха 1-2 минути(изгаря въглерода/нагара.Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Принципно става, но идеята е да се сложи там нещо дето попива, че каквото остане отива в маслото. Колкото по-малко остане толкова по-добре. Даже май най-добре да се поставят свещите без лулите както казваш, вместо да се запушва с нещо. После като вече всичко се е накиснали и си въртял стартера да се изкарат свещите и да се завърти както са си дупки - така почти всичко ще изхвърчи от там. Малко ще се поолее всичко ама с един парцал за 1-2 минути ще го изчистиш. Следващия път така ще направя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар