Да, такава. Като сложиш 15л и имаш още 10-тина в резервоара направо слагай цялата. Направи си фунийка приметно от изрязана бутилка, че иначе няма да можеш да я сипеш - има клапа на резервоара.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замърсени инжектори Фиат брава 1.6/16
Collapse
X
-
Супер пиши кво е станало да не забравиш че и аз се заинтересувах. При мен като запаля на бензин и се успокоят оборотите се усещат вибрации и странни шумове от мотора а като рпехвърля на газ няма такива неща и май и при мен са заминали дюзитеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
miro2177 написа:Супер пиши кво е станало да не забравиш че и аз се заинтересувах. При мен като запаля на бензин и се успокоят оборотите се усещат вибрации и странни шумове от мотора а като рпехвърля на газ няма такива неща и май и при мен са заминали дюзитеRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Това със 100-те октана си е излишен разход. Колата ще върви по-добре с него, но никаква друга полза няма. Карал ли си я на компютърна диагностика? Там ще ти кажат най-добре как реагират дюзите. Прежали 20-30лв. преди всичко. При такова съотношение няма опасност за двг-то. На места даже дават 1л на 10л за тежки случай. Това вече би било опасно.
Коментар
-
B1keP_B0y написа:miro2177 написа:Супер пиши кво е станало да не забравиш че и аз се заинтересувах. При мен като запаля на бензин и се успокоят оборотите се усещат вибрации и странни шумове от мотора а като рпехвърля на газ няма такива неща и май и при мен са заминали дюзитеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
B1keP_B0y написа:за такава газ ли говорите за прочистване на дюзите?? днес я закупих 250 мл е ако е същата сипвам 100 октана на ЕКО 15 литра и 100 грама от тфа... ии дано не стане нещо да се изкофти ДВГто ми .. :/182A2.000 16V 113p.s.
Коментар
-
по първи впечатления, незнам от бензина ли , но сега като понатисна газта и хвръква !!! сложих половината шишенце на 17 литра бенз 100 октана, май ще излезе нещо прекрасно от тази история, но да не пресилвам нещата. Казаха че е безвредно за ДВГ тоRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
От химична гледна точка няма логика газ за горене да се справя с водата и влагата в бензина.Виж спирт е съвсем различно нещо,защото са с една и съща функционална група с водата.А в химията има едно правило-подобни се разтварят в подобни.Така,че аз лично препоръчвам спирт,а не газ за горене.Може и ракия както каза колегата,то си е все спирт
Коментар
-
B1keP_B0y написа:по първи впечатления, незнам от бензина ли , но сега като понатисна газта и хвръква !!! сложих половината шишенце на 17 литра бенз 100 октана, май ще излезе нещо прекрасно от тази история, но да не пресилвам нещата. Казаха че е безвредно за ДВГ то
Коментар
-
ами аз бях виновника за тази тема, за което сега пиша какво се случи след тези главоболия...след два стенда и двата констатираха замърсени инжекторидобавки, 100 октана почти никакъв ефект оставих е в едно сервизче за почистване на дюзислед като свалиха колектора и тн се оказа следното:Ръжда в магистралата.... в следствие вода в бензина и застой на колата за около 4-5 дена (може би)от там всичката тази ръжда вдигайки се, преминава в дюзите и съответно ги запушва, толкова че преди ремонта движението на бензин ставаше единствено с форсажсега ги изчистиха и стискам палци дълго време да ни им обръщам внимание, тази събота и неделя се разходих из България и покарах 800 км на бензин, нещата са значително по красиви, колата при 160км скорост натискаш и се усеща ускорение :P благодаря на всички които се включиха в тази тема, всеки споделен съвет е от помощ----------------------------------------------------------------------------
Fiat Brava 1.6/16V - 1997
Fiat Tipo 1.4 - 1990
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар