Лошото е, че аз паля само на безнин и после си включва на газ като дигне обороти - такава е АГУ. Днес ми трябваше около минута да мина на газ , а по принцип дори и студена за 5,6 сек ставаше. Явно понеделник ще се ходи на майстор...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замърсени инжектори Фиат брава 1.6/16
Collapse
X
-
Колеги, колата е Браво 1.6 99". Ситуацията е такава: сутрин паля на бензин и оставям да поработи на празен ход, малко след това без промяна в оборотите се усеща леко вибриране/притрисане в колата което тране 1-2мин. максимум, а преди няколко дни се чу нещо като детонация(не разбирам точно какво е) и после се оправи пак нормалната работа на мотора и колата си прехвърли на газ. Колата се кара предимно на газ. Нямам никакви проблеми при работа на бензин(изключение това, което споделих по-горе). Моля който разбира нека сподели как да се реши този проблем и от какво е. Трябва ли да ходя за чистене на инжектори, стъпково моторче ли е проблема, споделете някакво решение.Мерси!
Коментар
-
Аз пък оставам с впечатлението че цялата работа е от газификацията, а и други го споделят. Понеже нямам газ и не съм имал никога, за 12-13хил км. никога, ама никога не съм имал, нито един път проблеми, със прекъсване, предръпване или трудно палене (стига да върти стартера). При това нищо не съм бутал, сменял по запалване, дюзи... Това което съм чувал от бакшиши е че се се обръща на бензин преди да се изгаси. Един даже като се возих вика "даже я бях обърнал на бензин да се прибирам ама ти ме хвана"До блистера това което си чул е възможно да ти прекъсва единия цилиндър и да е изхвърлила бензин и той да се е запалил в изпускателната система. Ако ти е запушена дюзата няма да пуска бензин и няма да се получи това, вероятно е от свещта.
Коментар
-
slav4o_vt написа:До блистера това което си чул е възможно да ти прекъсва единия цилиндър и да е изхвърлила бензин и той да се е запалил в изпускателната система. Ако ти е запушена дюзата няма да пуска бензин и няма да се получи това, вероятно е от свещта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар