Здравейте във връзка описания от мен проблем от миналата седмица (темата за фиат брава студен двигател не ускорява) с трудното ускорение на бензин реших да отида на стенд в Вантотрейд след теста констатираха... забавяне до 5msec впръскване на гориво от инжекторите при въпрос дали ламбда сондата е ОК ми отоговориха че при замърсени инжектори няма как работата и да бъде коректна... дали е така замерих датчика за темп на инжекциона при загряла кола - 230 ом при студена 2300 ом - това ок ли е от сервиза ми казаха че следствие работата на газ инжекторите винаги ше се замърсяват защото колектора правил накякъв завой...??? възможно ли е да се направи нещо да си концентрирам ли вниманието върху ламбдата или първо да почистя инжекторите, за 4 + работа = 70 лв - това добра цена ли е за софия и моля Ви ако някой е доволен от определен сервиз да сподели благодаря и лека седмица на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замърсени инжектори Фиат брава 1.6/16
Collapse
X
-
Тия добавки ги заеби. Аз казах около 100 км. със 140 - 150 км/час със новия бензин на ОМВ и със STP за почистване на инжектори и няма никакъв ефект (като изключим това дето си го въобразявам)Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
По мое мнение/опит най-добре се справя добавянето на газ за горене. Върши по-добра работа от скъпите добавки и е към 3лв. литъра. Сложих 100мл на останалите към 15л в резервоара и ефекта беше още след няма и 100км. На няколко места ми го препоръчаха и накрая се престраших. От прехваления редекс никаква полза нямаше, а от газта почти веднага се усети. Доколкото разбрах, освен че смазва дюзите, също и разтваря и изкарва влага/вода от резервоара, което го правел и спирта за горене в същата доза, но той нямал смазващи свойства, като газта. Днес видях на бензиностанцията добавка от половин литър за 50л бензин за 35лв. Смях, вътре вероятно има точно газ за горенеИ дозировката е същата
Коментар
-
Стига с тези добавки.Ако сте по-сръчни и имате желание, сами можете да си изчистите инжекторите.Нужно ви е най-често 12в захранване, разни спринцофчици и маркучета скобички, кореселин и малко техническа мисъл и свободно време.По този начин ще изкарате примерно 50-60лв поне (поне аз така ги смятам, като изкарване на пари, не като спестени, като не ги дадете за почистване на дюзите) и ще имате поглед над всичко, няма някой майстор, който не му дреме за автомобила ви да направи нещо, което не искате.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Стига с тези добавки.Ако сте по-сръчни и имате желание, сами можете да си изчистите инжекторите.Нужно ви е най-често 12в захранване, разни спринцофчици и маркучета скобички, кореселин и малко техническа мисъл и свободно време.По този начин ще изкарате примерно 50-60лв поне (поне аз така ги смятам, като изкарване на пари, не като спестени, като не ги дадете за почистване на дюзите) и ще имате поглед над всичко, няма някой майстор, който не му дреме за автомобила ви да направи нещо, което не искате.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Най доброто прочистване/ако проблема не е механичен/ е със сто октанов бензин.Примерно от бензиностанции Еко.Тези добавки ги заебете.Ако има вода или влага наистина малко спирт или газ ще свършат работа без да навредят ако не се злоупотребява с тях де.Ако и след това не се оправи проблема тогава се търси друго,но винаги съм бил на мнение да се работи на принципа на изключването като се започне от най-лесната и най евтина операция.Успех
Коментар
-
wwalker написа:По мое мнение/опит най-добре се справя добавянето на газ за горене. Върши по-добра работа от скъпите добавки и е към 3лв. литъра. Сложих 100мл на останалите към 15л в резервоара и ефекта беше още след няма и 100км. На няколко места ми го препоръчаха и накрая се престраших. От прехваления редекс никаква полза нямаше, а от газта почти веднага се усети. Доколкото разбрах, освен че смазва дюзите, също и разтваря и изкарва влага/вода от резервоара, което го правел и спирта за горене в същата доза, но той нямал смазващи свойства, като газта. Днес видях на бензиностанцията добавка от половин литър за 50л бензин за 35лв. Смях, вътре вероятно има точно газ за горенеИ дозировката е същата
П.С. имам около 70 мл. редекс в резервоара , ще пречи ли ако сложа газта или да го изгоря първо ?? и колко да сложа на колко литра ?
Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Аз я взех от магазин на ’Вулкан’. Щом си от Варна ги знаеш - има ги във всеки квартал. Пропорцията дето я видях на много места в нета, както и майсторите казват е 100мл/10л. Едва ли е добра идея да се слагат като имаш добавен редекс. Не рискувах с половинка на цял резервоар, ами сложих 100мл долу-горе на 15-тина литра в резервоара. Скоро май няма да има нужда да слагамЧак пък да ти повреди мотора... но отговорноста си е изцяло твоя. Който го е страх от мечки не ходи в гората.
Коментар
-
policaiko написа:здравеите варненски колеги,аз моита я изчистих за 15 лв.Занесох я на един маистор които се занимава с това и готово.Каза че имала някакво забавяне и разни мръсотии вътре.Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар