колеги като ускйорявах на 2ра до към 6500 оборота колата вървеше.след това като спрях чух как силно трака мотора. а при подаване на газ още по силно трака ! сигурно съм прескочил зъб на ремъка... звука е ужасен ... колата си върви иначе. скъпо ли ще ми излезе минал съм 1000 километра с тоя фият се развали
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОМОЩ на двигателя му има нещо сериозно !
Collapse
X
-
Re: ПОМОЩ на двигателя му има нещо сериозно !
zloben9000 написа:колеги като ускйорявах на 2ра до към 6500 оборота колата вървеше.след това като спрях чух как силно трака мотора. а при подаване на газ още по силно трака ! сигурно съм прескочил зъб на ремъка... звука е ужасен ... колата си върви иначе. скъпо ли ще ми излезе минал съм 1000 километра с тоя фият се развалиФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Мирише ми на превъртял основен или биелен лагер, щом трака пък върви...Следва - основен ремонт.Ми така е - купуваш за 2000лв кола, пържиш я веднъж и после набиваш още 2000 за да стане кола...Марката не е виновна пич - ФИАТ имат едни от най-яките двигатели, това че не е обслужван или не знае на колко километра е - не е виновна марката.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Мирише ми на превъртял основен или биелен лагер, щом трака пък върви...Следва - основен ремонт.Ми така е - купуваш за 2000лв кола, пържиш я веднъж и после набиваш още 2000 за да стане кола...Марката не е виновна пич - ФИАТ имат едни от най-яките двигатели, това че не е обслужван или не знае на колко километра е - не е виновна марката.Bravo GT 1.8
Коментар
-
Често я пържа мойта над 7к оборота и на 1-ва и на 2-ра. Не вярвам от това да е проблема. Най-много да се е проявил някой ’скрит’ дефект, дето си е бил там и преди това. И аз не съм сменял ремък, но това ’казаха че ремъка бил сменяван’ така без черно на бяло ли го приемаш? На мен ми дадаха оригиналната гаранция(сервизна книжка) от Бош с печат/подпис и записани километри за сменен ремък+ролки там преди 15к с попълнени рама, двигател и регистрационен номер. Имаш ли такъв документ? Колата беше личната на собсвеник на автокъща. Щом той също си обслужва колите, които е решил да ползва, значи наистина си требе. Това че е от Швейцария нищо не значи - навсякъде има мърлячи. Има и нашенски ’тарикати’ дето пускат умишлено в багажника и под седалките немски вестници Това не значи, че сме длъжни да им вярваме.
Коментар
-
u_bo
Rokambol написа:Колегата нито масло е сменявал, нито ремъци,.....Затова го критикувам, че я е пържел. А иначе, всички правим глупости, а после обвиняваме фирмата
Коментар
-
И аз не мисля, че проблема не е в оборотите сами по себе си - все пак хората са сложили ограничител на оборотите. По-скоро се е проявил някой дефект, който някой е "закърпил" за да продаде колата. Колега изоообщо не карай колата, докато не отворите главата, а то със сигурност ще с еправи.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Rokambol написа:Колегата нито масло е сменявал, нито ремъци, а и още не "познава" колата, нито капризите и. Затова го критикувам, че я е пържел. А иначе, всички правим глупости, а после обвиняваме фирматаBravo GT 1.8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар