Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

напоследък като ходя в сервиза, не съм сама... има мъже с мен, и те го виждат същото. вчера и валовете видях. наистина единият има кривина, а на другият зъбчатото колело отстрани не се върти гладко/ако са моите изобщо/, за разлика от на тези, които им занесох. обясниха ми, че заради валовете маховика се забивал в стартера и затова не можело да запали... заради разпределителните валове се бил износил и блока, и коляновия вал. ?! на мен ми е по-интересно как тази кола супер бързо набира, до 160 км/ч съм я карала, нито шум, нито загрява, нито лампите за маслото светват, и изведнъж се оказва, че от целия двигател нищо не става... явно всичко е поредица от лоши събития- колата се оказва с проблем, некомпетентни майстори,накрая и в оторизирания сервиз явно не си знаят работата и ме размотават... лошото е,че не разбирам от коли и ви казвам каквото на мен са казали,в повечето случаи се опитвам да го запомня, за да може да го напиша тук, а от друга страна вашите съвети и предположения ги коментирам с майсторите, защото сама не мога нищо да направя по колата... и някъде се губи веригата. то ще си покаже в понеделник, ако не запали- няма да им платя ремонта
    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
      ..... обясниха ми, че заради валовете маховика се забивал в стартера и затова не можело да запали... ....
      Ама много хубаво обяснение.Това искам да го видя на живо как се получава. Питай ги да ти го обяснят, ако не ги запомниш точно, извади си телефона примерно и ги запиши. Искам да чуя точно това как го казват/обясняват.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ок, когато колата излезе от сервиза съм се разбрала с тях да ми напишат официално становище, което ми трябва за да съдя автокъщата, ако се окаже че е двигател/защото може и да не е от това явно и тогава със сервиза ще се съдим/ и мисля да го сканирам и да го кача и тук. и аз да съм на ваше място, и аз ще си помисля, че някой се майтапи във форума...
        Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

какви са тези бездарници какво е това чудо??? тия майстори са пълни шарлатани! според мен взимай си колата от там и я закарй при някой който наистина разбира от автомобили!!! трябваше преди да я закараш в сервиз да се консултираш с хората от форума (незнам може да си го сторила) и те да ти препоръчат автосервиз на който може да се довериш на 100% а не да ходиш при някви гараж плъхове!!!Успех!!!

Коментар

1. Проблемите ти ВЪОБЩЕ не са от двигателя;2. Отиди в някоя автоморка и момчетата за 500 + 100 за труда ще ти сложат двигател от някоя 2001+ година кола като искаш. Ще им отнеме няколко часа;3. Б’х ти сагата.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Преди няколко години на дъртия ми полски фиат му се беше счупило буталото в цилиндъра и всичко беше станало на салата. В 9 часа сутринта закарах на моя майстор един изгнил фиат с работещ двигател и в 16 часа на същия ден отидох да си взема вече "новата" кола. Тоест, за няма един работен ден от две коли бяха направили една. Какви са тези майстори, дето 50 дни умуват какво му е на този двигател, какво е това чудо?! Удивявам се на търпението и вярата на колежката, заедно с всичките й помощници мъже, които ходят с нея, че още взема за чиста монета небивалиците, които й разказват.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

и аз се учудвам от себе си, никога не съм била толкова търпелива. не, че сега съм, просто в един момент спря да ми пука и за изгубеното време, и за парите. исках само да ми работи колата, но явно много искам
                Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

От цялата далавера не видях дали се споменава кой е сервиза за да се пазят останалите колеги.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Супер одисея стана. Не се наемам да твърдя дали има или не такава кола, но нещата на моменти са абсурдни. Според мен те качват на черешата много яко и не автокъщата, а автосервиза трябва да съдиш. Чудя ти се и на търпението и доверието. При тези ремонти, няма как сметката ти да е само 1500 лв, а по-скоро 2500 и нагоре. Не ги ли уточняваш тези неща в сервиза? Плащат ли ти се толкова пари? Незнам вече какво да ти кажа... Защо не се обадиш на "Господарите" да им снимат обясненията?

Коментар

Не, наистина. Сметката ми се струва, че ще е неоправдано висока и помисли добре как ще реагираш ако ти кажат някаква фантастична сума(ако я оправят в крайна сметка де).
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Стига простотии бе хора.К’во искате за 20 лева основен ремонт ли? И защо се е.авате с момичето (дали имала или нямала такава кола).Никой не ви кара да четете.А и като сте такива майстори всички някой от вас да и беше оправил колата (или само да говориме можем).И като ви знам на вас центе тука повече мисля че ще излезе ремонта на мацката някой от форума ако се заеме....както ми поискаха за махане на имобилайзер 200 лева (милите форумни колеги което е работа за 30 мин в които пушиш 2 цигари).Само хлебите вие (повечето) и има малцина които наистина са тука за да си помагаме един на друг.
                        4 бири и турбината да свири

Коментар

DogForLife написа:
                          Стига простотии бе хора.К’во искате за 20 лева основен ремонт ли? И защо се е.авате с момичето (дали имала или нямала такава кола).Никой не ви кара да четете.А и като сте такива майстори всички някой от вас да и беше оправил колата (или само да говориме можем).И като ви знам на вас центе тука повече мисля че ще излезе ремонта на мацката някой от форума ако се заеме....както ми поискаха за махане на имобилайзер 200 лева (милите форумни колеги което е работа за 30 мин в които пушиш 2 цигари).Само хлебите вие (повечето) и има малцина които наистина са тука за да си помагаме един на друг.
                          Мацка, прочети темата и тогава се пъни.Хората, включая разбиращи и можещи и предложиха помощ. Включая и разходка до Ямбол в надежден проверен нееднократно сервиз. Явно обаче или наистина сме тук за раздумка (имаше няколко такива интересни темички из форума, за един дето примерно от Пунто се качва на X5 или Брабус.) или просто мацката е забола колата в първия срещнат сервиз с по-добре изглеждаща фасада и след като са я разпрали вече няма накъде... та чети де, чети - 22 страници са, но никой от СЗ не е потвърдил съществуването на такава кола. П.П. Колко струва един работещ двигател за тоя КОШ???
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            DogForLife написа:
                            Мацка, прочети темата и тогава се пъни.Хората, включая разбиращи и можещи и предложиха помощ. Включая и разходка до Ямбол в надежден проверен нееднократно сервиз. Явно обаче или наистина сме тук за раздумка (имаше няколко такива интересни темички из форума, за един дето примерно от Пунто се качва на X5 или Брабус.) или просто мацката е забола колата в първия срещнат сервиз с по-добре изглеждаща фасада и след като са я разпрали вече няма накъде... та чети де, чети - 22 страници са, но никой от СЗ не е потвърдил съществуването на такава кола. П.П. Колко струва един работещ двигател за тоя КОШ???
                            1.НЕ съм мацка! 2.Изчел съм цялата тема. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                            4 бири и турбината да свири

Коментар

колата вече пали :D от валовете е било... сега допълват климатика с фреон, и мислят колко ще ми струва ремонта... след час два ще ходя да си я взема.
                              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

еваларката. jenshen73 за 800 леа ми предлагаха преди почти година на първото срещнато място оборудван двг. не питах кво има точно оборудвано, предполагам стартер хидр помпа и алтернатор е задължително, вече компресор клима не знам. сега може би и с търсене и за 600, що не и 500 д асе намери
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X