Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Честно казано, дано не съм лош пророк, но сметката ще да е 4-цифрена.

Коментар

предната кола си беше супер, никакви ядове си нямах с нея... 165 000 км минах с нея. Форд. Изгни накрая. Днес са я сглобили, и пак направила същия проблем. отворили отгоре двигателя и видяли че и двата разпределителни вала са заминали. единият има кривина, а другият не може да се върти, там една зъбчатка има отстрани и тя е затягала. за 350 лв. взех 2 вала и им ги занесох... в понеделник трябва да е готова. без смяната на валовете до тук сметката ми в сервиза е около 1500 лв грубо.
      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
        предната кола си беше супер, никакви ядове си нямах с нея... 165 000 км минах с нея. Форд. Изгни накрая. Днес са я сглобили, и пак направила същия проблем. отворили отгоре двигателя и видяли че и двата разпределителни вала са заминали. единият има кривина, а другият не може да се върти, там една зъбчатка има отстрани и тя е затягала. за 350 лв. взех 2 вала и им ги занесох... в понеделник трябва да е готова. без смяната на валовете до тук сметката ми в сервиза е около 1500 лв грубо.
        да бе да сваляли блок за шлайф без да видят заминали валове.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Вече нищо не разбирам Тия такива олигофрени ли са, че чак сега виждат разпределителните валове и как по дяволите, са разцепили мотора, без да ги видят. С превръзки на очите ли са били....или нещо аз откачам???
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

днес малко се скарах с тях по телефона като ми звъннаха да ми кажат за валовете, 100 пъти ги питах дали да взема цял двигател, ако не да монтират него, то поне за части... много интересно защо един по един ги откриват проблемите. Казаха ми, че долната част на двигателя е перфектна вече, а горната част чак сега я отворили, след като са сглобили колата и пак е имало проблем... след консултация с колегите им от сервиза в софия?! до тогава не са и помисляли, че проблема може да е там?!
            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Тук става дума за технически абсурд и не мисля повече да се обаждам. Желая ти успешен край на сериала
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз се чудя на заглавието сега.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мога да предскажа и следващото заглавие - Колата не пали - СТАРТЕР. Скоро имахме подобен проблем с трудно палене на едно Браво когато е загряло и се оказа хлабави полюси на статора на стартера.

Коментар

Тя темата стана май за "Общи приказки" вече.
                    brava 1.6_v16 elx

Коментар

е да но стартера на колежката е сменян няколко пъти и е нямало ефект

Коментар

От както е пусната темата са минали точно 52 дни-близо 2 месеца!!! Има 21 страници изписани с мнения,препоръки,съвети и не на последно място с предложения за помощ към колежката.Интересно ми е,защо след като има толкова колеги от Стара Загора поне един не си направи труда да отиде да погледне тази кола и да вдигне завесата над въпроса на колегата: Съществува ли изобщо този автомобил
                        LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                        LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                        LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                        Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

казала съм къде е колата, тъмно синя е, който иска да отиде да я види. те в сервиза и без това свикнаха вече някой да ходи да ги разпитва. стои вдигната в първото хале, защото предните и гуми са свалени... тук от форума ми казаха, че за да свалят блока, трябва да свалят първо главата... значи са видяли все пак по-рано положението на разпределителните валове?! Защо тогава не ми казаха по-рано да си търся и тях, ами 1 по 1 ми съобщават нещата... даже специално ходих миналия ден да ги питам дали ще трябва още нещо, да ходя да търся и те ми казаха "не,не... всичко останало е наред"?! и защо близо месец вече и правят двигателя, при положение че още на другия ден установиха проблема, не знам.
                          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

нз тези майстори ми стават много интересни но мисля че проблема не се дължи на валовете защото мойта бяха сменени с чисто нови и колата имаше същия проблем с паленето

Коментар

Не съм чел цялата тема, поради факта, че това е бензинов двигател ама ми стана интересно. Наистина как може да има толкова страници изписано и от крайните мнения, публикувани във форума разбирам, че проблема с това, че не е палила било в разпределителните валове.Ако наистина това ти го казват, то или колата преди това почти не е вървяла ама грам, ако допуснем въобще тази теза, или направо в директен текст те лъжат, намерили са си спонсор, който да им носи каквото им скимне, защото се надяват като не са намерили проблема и са вече доста "назад" с "труд" от тяхна страна, пък да вземат накрая някой друг лев.Това ми прилича точно на приказката - като си се доверил на някой, без да си сигурна и толкова си "назад" от цялата история, те като ти кажат скачай, ти само питаш вече колко високо с идеята всичко да е наред
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не, не, не, не издържам повече.... едвам изчетох до осма страница постовете. Колежке Ивалена (или колега) , ти си една клавиатурна богиня! Евала!! Тази тема спешно трябва да придобие статут МУЛТИ-ВАЖНА и да има линк към нея в Бисери.
                                u_bo написа:
                                Вярвате ли че колата описана в тази тема съществува?1.НЕ2.Ама Въобще не
                                Колебая се м/у 1. и 2. Нещо жокери?Много моля някой колега да издири и види с очите си тази кола, и да потвърди състоянието и.

Коментар

Working...
                                X