Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Леле колежкееее, ужас!!! Четох първите 5-6 страници по темата и последните няколко, за останалото нямам време, все пак съм и на работа Искам да ти кажа, че те подкрепям 100% да съдиш гадните копелета, които са ти продали такава кола. И ще следя с интерес как се развиват събитията и евентуалното дело.Стискам ти палци и дано поне ти оправят колата за да й се радваш, защото като здрава това е една хубава колица :D
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Обадиха се от сервиза, след като затворили двигателя правела същото, сега ще разгблобяват целия двигател, явно блока бил крив, и от там идвал проблема... ще видят дали подлежи на ремонт или и него ще трябва да купувам... казаха, че щяло да ми излезе около 700 лв, за досегашните 2 разглобявания нямало да плащам, защото нищо не били свършили... не разбрах от предните 1200 лв, които ми бяха казали колко ще трябва да плащам... за сега съда се отлага докато не стане готова колата, около 5 дни.
      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
        Обадиха се от сервиза, след като затворили двигателя правела същото, сега ще разгблобяват целия двигател, явно блока бил крив, и от там идвал проблема... ще видят дали подлежи на ремонт или и него ще трябва да купувам... казаха, че щяло да ми излезе около 700 лв, за досегашните 2 разглобявания нямало да плащам, защото нищо не били свършили... не разбрах от предните 1200 лв, които ми бяха казали колко ще трябва да плащам... за сега съда се отлага докато не стане готова колата, около 5 дни.
        да не прозвучи назидателно, но прочети ми мнението отпреди 1-2-3 страници- вече щеше да си караш колата с по-малко дадени пари от тези за последния "ремонт" .спести си останалите пари и не ги хвърляй и тях за нищо най-трудното в такива ситуации е да се определи проблема, след тва е лесно- папагалска работа по развиване и смяна и тва е. ама откриването на проблема може да го направи само опитен човек, с апаратура и акъл и особенно важно- желание. ако го намериш този последния, той ще те посъветва да сложиш друг двигател
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Преди да купуваш блок или глава (няма да се учудя, ако и това те накарат да вземеш) поискай проверка на скенер. Всякакви кривини, пукнатини и подобни ще лъснат при такава проверка. Друг вариант е наистина да вземеш цял двигател. И последния - зарежи всичко и подгони търговеца, ако не парите, то поне да си вземе бръкмата и да ти предложи друга. Помисли за последното, не е невъзможно. Успех!
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

ще изчакам до утре като отворят целия двигател, да кажат точно какво ще е.. интересно защо до сега не го отвориха целия, а само вала... Как да му кажа, че искам да ми я смени с друга, при положение, че тази беше най- добрата в автокъщата :D имаше едно черно браво, много лъскаво беше, като го запалих обаче, двигателя му се тресеше все едно някой го удря с канго, то и добавка нямаше даже а,да! имаше и една брава с различни седалки :D
            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Ще ти излезе проблема нещо дребно - свещи, мап сензор, бобина, някой датчик... Това дето двигателя тресял на студено далеч не е толкова притеснително. И моя тресе към минута при първо палене, ама даже не го чакам да се кротне На служебната новичка шкода и на нея и тресе даже по-дълго.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ivalena написа:
                ...Как да му кажа, че искам да ми я смени с друга, при положение, че тази беше най- добрата в автокъщата ...
                Е, не само Фиат произвеждат автомобили...Няма начин, трябва да намериш решение на проблема. Много ти се струпа на главата, но никой не е застрахован.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

варианта да ми я сменят с друга, даже да не е фиат, не ме устройва. нямам гаранция, че и тя няма да е същия боклук, но понаправен временно за месец два, и после като се скапе вече няма кой да търся... отново и номера и еко такса... даже двигателя да сменя, тази повече ме устройва. стига да стане. а ремонта ще го плати... ако си избере варианта със съда, просто ще отнеме повече време, но и повече ще има да плаща... на моята двигателя и работи много спокойно, започна да претриса при запалване, чак когато почистиха с контактен спрей главната захранваща букса на акумулатора. явно съм с хубава добавка :D
                  Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Още няколко идеи:Трябва да се проверят буталата. Някоя "пола", поради ред причини, може би задържа в цилиндъра. Повишена плътност е другото име. Получава се при прегряване, калпаво масло и още някои неща. След като са сваляли вала, предполагам са огледали цилиндрите, но може би ще се наложи направо да разглобят всичко. Пукнато бутало, също не е изключено. Дано съм помогнал...P.S. Една от причините за подобно поведение е прекалено голямо количество гориво. Трябва да се опита завъртане с извадени свещи. Ако няма промяна(пак не може да завърти), тази вероятност отпада. Мисля, че спомена за подобна проверка, но го повтарям за всеки случай.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Леле каква е тази епопея с тази твоя кола. Работа за 3-4 дена максимум седмица се занимават вече месец. Днес приключихме с една Ланча Ипсилон 1.4 12в подобна процедура смяна на колянов вал всички видове лагери, сегменти, пълен ремонт на главата райбероване клапани , шлайф, гумички, нови гарнитури и всичко това за 4 дена като се работеше по колата между другото. Струва ми се че при теб първоначалната диагностика не е направена като хората и ще излезе нещо много просто. все пак дано успееш да си прибереш колата в движение.

Коментар

Ivalena кажи ми в кой сервиз си караш колицата за да ти кажа дали ще я бъде?Говоря сериозно защото като ги знам какви са майсторите в Стз направо тръпки ме побиват.

Коментар

stenli написа:
                          Леле каква е тази епопея с тази твоя кола. Работа за 3-4 дена максимум седмица се занимават вече месец. Днес приключихме с една Ланча Ипсилон 1.4 12в подобна процедура смяна на колянов вал всички видове лагери, сегменти, пълен ремонт на главата райбероване клапани , шлайф, гумички, нови гарнитури и всичко това за 4 дена като се работеше по колата между другото. Струва ми се че при теб първоначалната диагностика не е направена като хората и ще излезе нещо много просто. все пак дано успееш да си прибереш колата в движение.
                          И аз се чудя то си стана епопея.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

В оторизирания сервиз на Фиат е, на патриарх евтимий, срещу бензиностанция зара.не бих казала че е за пари.. не мога да си я взема от там на части и да я закарам другаде за съжаление, а и до сега освен че ме бавят, не съм видяла резултат за да знам дали са добри или не. вярвам им за момента, TZAREVO да видим какво ще каже за тях
                            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Здравей, ако наистина успееш да си решиш проблема с адвокат и асоциацията за защита на потребителя трябва да се обадиш в някоя телевизия да дойде и да снима, защото джамбази като тази автокъща има във всеки град в България. Не случайно тези хора са вече нарицателно. Аз също съм жертва на подобна случка.Успех
                              Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Tornado написа:
                                stenli написа:
                                И аз се чудя то си стана епопея.
                                а пък аз залагам каса бира, че подобна кола не съществува.колежката/колегата си търси раздумка тука.

Коментар

Working...
                                X