ти си "интересен" човек. питаш- казват ти, не слушаш съвети и после пак има да ревеш по форумите. закво питаш като правиш каквото си знаеш /т.е. не знаеш/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:вярно да смени сервиза че става нещо много сложноFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
И защо да взема друг двигател след като на този му няма нищо.Освен това от написаното преди това става ясно че двгателя си работи много добре,дори всички,поради тази причина са отхвърляли проблем с него.До колкото си спомням и компресията е била мерена и е наред.Като вземе друг двигател може ли да е сигурна че той е в ред и няма да се налага да му направи основен ремонт,освен това ще е дала пари за цял двигател.Като си вземе друг читав вал,защо да не си използва нейният си блок и всичко по него след като му няма нищо.Мисля си че предложението направено от сервиза е добро,най-малкото те имат предимство пред нас,виждат го този двигател и поради тази причина,сигурно могат по-добре да преценят.
Коментар
-
peho написа:И защо да взема друг двигател след като на този му няма нищо.Освен това от написаното преди това става ясно че двгателя си работи много добре,дори всички,поради тази причина са отхвърляли проблем с него.До колкото си спомням и компресията е била мерена и е наред.Като вземе друг двигател може ли да е сигурна че той е в ред и няма да се налага да му направи основен ремонт,освен това ще е дала пари за цял двигател.Като си вземе друг читав вал,защо да не си използва нейният си блок и всичко по него след като му няма нищо.Мисля си че предложението направено от сервиза е добро,най-малкото те имат предимство пред нас,виждат го този двигател и поради тази причина,сигурно могат по-добре да преценят.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Съгласен съм с теб,има го и този момент,само не съм съгласен с това че си мисля че двигателите са слаби.Напротив,смятам че са един много издръжлив агрегат в автомобила.Какво имах предвид аз,ако тези майстори наистина са съвестни (поне те откриха проблема и да се надяваме че са майстори не само на думи) и са прегледали двигателя добре,проверили са всичко и преценяват че само коляновият вал е проблема,защо да не се вземе само той.Е то на всички ни е ясно че е най-добре направо нова кола,но ... това са си пари,а и доколкото разбирам колежката си харесва колата.
Коментар
-
Нищо чудно колата да си е наредена. Все си мисля, че при толкова много случаи на твърде вероятни измами трябва да се направи нещо. Всички знаем, че 90% от новозакупените коли за лична употреба са втора ръка. Логично е да има някакъв период, поне 3 месеца, за мъни-бек гаранция. Ще кажете ами първоначалното обслужване - да го прави който я продава, като ще дава някаква гаранция. Трябва да се направи нещо, ако не е направено, и да се включи в закона за защита на потребителя. Преполагам все някаде някога са го измислили хората. Не е моя работа да мисля законите, ама да те набутат брутално, и при това с кола(да се разбира опасен за себе си и за околните) и нищо да не можеш да направиш!? На такава автокъща не виждам кой в една нормална държава ще и даде лиценз! Може да правят в КАТ при регистрация по-обстойни прегледи, знам ли... Пък който търси евтино да си купува от физическо лице и да си бере кахърите, но автокъщите трябва да се вземат в ръце и т.к. няма да го направят без да ги принудят, то да се намеси държавата, нали данъците си ги плащаме!?Сори за ОФФ-а
Коментар
-
Има си закони, защита на потребителите си върши работата... многократно съм се обръщала към тях и винаги са оправяли нещата... автокъщите ги заобикалят, като купувачът подписва декларация, че продавачът не отговаря за скрити дефекти... относително е обаче дали това е скрит дефект... продава се работеща кола, на съответната цена, не такава с проблем в двигателя... от там си измиха ръцете с "не сме знаели...", сега знаят, и нищо. Автокъщата е "Антъни", на околовръстен път Стара Загора. От вашите съвети бях решила двигател да взема, не колянов вал, в сервиза знаят, че искам да я карам, не да я продавам, и все пак ме посъветваха колянов вал да взема само, мотора работел добре...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
ivalena написа:Има си закони, защита на потребителите си върши работата... многократно съм се обръщала към тях и винаги са оправяли нещата... автокъщите ги заобикалят, като купувачът подписва декларация, че продавачът не отговаря за скрити дефекти... относително е обаче дали това е скрит дефект... продава се работеща кола, на съответната цена, не такава с проблем в двигателя... от там си измиха ръцете с "не сме знаели...", сега знаят, и нищо. Автокъщата е "Антъни", на околовръстен път Стара Загора. От вашите съвети бях решила двигател да взема, не колянов вал, в сервиза знаят, че искам да я карам, не да я продавам, и все пак ме посъветваха колянов вал да взема само, мотора работел добре...N.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар