още в понеделник закарах колата в същия сервиз и още не са звъннали че е готова... уж трябваше да я закарам да я дооправи, а междувременно се появиха и нови проблеми, не знам дали имат общо... първо като тръгвах за сервиза не искаше да запали, но стартера въртеше... по-точно палеше,лампите угасваха, и веднага угасваше и колата... след 2 минути опити запали и тръгнах към сервиза, но светеше code. покарах така без проблеми, после я угасих, запалих я отново, и code си угасна, както е нормално... закарах я в сервиза, угасих я... запалих трудно, но code си угасна.... това май е някакъв друг проблем, не е свързан, до сега никога не е светвала тази лампа... пластмасата също е в сервиза и по-качествена снимка не мога да направя, но се надявам в най скоро време да знам точно какъв е проблема и да го отстранят най-после че от тези Фиати започна да ми писва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.
Collapse
X
-
Не каза ли че нямаш имобилайзер? Ако е отстранен тази лампа би трябвало винаги да свети. Ако не е по-вероятна причина за блокиране на запалването няма, като се шашне. Иначе е нормално при въртене продължително на стартера после да светне я code, я лампата на инжекцията и после като я изгасиш за няколко минути при следващото палене да си изгасват. Какво стана с моето предположение за МАП сензора? Да ти огледат хубаво въздуховода, кутията на въздушния филтър и резонаторната кутия на въздуховода до двигателя. Тази кутия е от 2 части и е нормално връзката/уплътнението между тях да прогние. Твърде вероятно да гълта отнякъде въздух.
Коментар
-
попитах го какво е правил. MAП сензор ли и той ми каза, че не иска да говори преди да е сигурен, че е открил проблема и го е отстранил. мисля че си е прав човека... имобилайзера е махнат да, гасне му лампата обаче винаги?! или не е махнат и аз съм в грешка?! как да рабера? като му я закарах и той спомена нещо за въздуховод, явно правилно се насочва, дано не е ударил пак на камъкFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
като купувах колата заради това че нямам имобилайзер ми намалиха цената малко, в първия сервиз докато се чудеха какво и има, помислиха да не е от него и неясно как разбраха че нямам?! и не е от него?! лампата си угасва винаги, без последния път червената лампичка до копчетата за халогените премигва всеки път когато дам на контакт или гася колата...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Сега се обадих в сервиза,майстора каза, че 4 дни я пали, гаси, без проблеми, ходи с нея за части, и не му е направила никакъв проблем... не може да я излови единия път само жълтата лампа изгаснала след 7 секунди, но след толкова опити било нормално... питах го за имобилайзера, каза че има и при това не прави проблем той... никакъв проблем не вижда, утре ще си я взема, и в понеделник ще отида да смени маслото и ремъка?! предполагам, че не я кара толкова продължително, за да започне да си показва номерата... каза, че едно от нещата които е пипал преди е МАП сензор утре ще разбера всичко...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Добре де,ако мап сензора прави проблем колата не трябва ли да си пали и просто дава доста по голям разход.Моито пунто като го закачиха на диагностика даде дат4ика на вала и електроник кей ерор всичко друго било наред.Оправих датчика на вала и сега остава само имобилайзера гаден :P вчера си закарах колата в един сервиз да ми сменят някои консумативи и не е правила проблем палеше си.Ще видя като ми я върнат дали ще се е самоизлекувала в което мн се съмнявам?А ivalena знаеш ли какво е правил с мап сензора твоя майстор?4 бири и турбината да свири
Коментар
-
питах майстора МАП сензора ли беше проблема преди и той каза и него го пипах, да... нищо не казва конкретно но утре ще го разпитам подробно.Е то още има някакъв проблем, който на него не му се проявява, но това с паленето благодарение на него се пооправи значително.. утре ще знам подробности, а дано днес докато я кара да му го направи този проблем, и най- накрая да свършат мъкитеFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
DogForLife написа:ясно.надявам се аз да не греша но мап сензора е при дебитомера една малка джвъчка нали? като пластинка?Колежке мн ще се радвам да споделиш после какво и е било на колата та туко виж съм си оправил и аз моита мерси предварително
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар