Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

егати и ’майстора’ щом не ти казва какво е направил... може да е свършил некоя магария и да го е срам/страх да си признае.като например с резачките да е поокастрил некой датчик

Коментар

дано да не е, мисля, че не ми каза, защото не беше сигурен дали го е оправил, само искаше да пробвам и да кажа има ли разлика...
      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Когато работи двигателя, махни пръчката за маслото и виж дали духа силно през нея. На празен ход и при подаване на газ. Даже изпарения се виждат. Дано да греша.Послушай и колегата 1115 - проверете дюзите.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз залагам на продухване на МАП сензора Доста хора очакваме какво е направил. Цяла седмица чакане е дълго време.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
            Аз залагам на продухване на МАП сензора Доста хора очакваме какво е направил. Цяла седмица чакане е дълго време.
            То вярно стана време за залози , без да се обижда колежката Аз залагам на маховик, съеденител, тампон, ухо, първичен вал, въобще нещо около скоростите...
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

днес цял ден колата ще е пред вкъщи, майстора замина някъде за уикенда :D след малко отивам долу с един приятел и ще проврим дюзите и дали излиза въздух там при маслото... ако успеят да оправят колата, преди да ми се е наложило да презаверявам транзитните номера, ще е супер :D залозите ясни, освен да обявя награда за позналите.. :D днес стават 2 седмици откакто я купих.. предполагам, че МАП сензора е пипал вчера..
              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали... ПРОБЛЕМА ПОЧТИ ОТСТРАНЕН

Днес цял ден обикалям, гася я... пали! само веднъж направи номерата от снощи за 1 минута, но се оправи после. Звъннах на майстора и му казах, че пак се опитва да не пали, но стартера върти, и той каза, че вече знае къде е проблема, да отида в понеделник да я пипне още малко... маслото и ремъка можело да сменя вече, защото не било от двигателя... така или иначе в понеделник ще пиша какъв е бил проблема, веднага щом разбера.... и за ваша информация, там за залозите, и за всички, които сега имат този проблем, и във всички сервизи им вдигат рамене... все пак проблема още не е окончателно отстранен, но и така да остане, пак става за каране тази кола... и на мен ми е любопитно какъв беше този проблем, а и все още не знам колко ще ми струва, това също ще ви напиша.. но колкото и да бъде, със сигурност ще е по-малко от това, което съм дала до тук. това, което днес ми направи впечатление е, че лампата на инжекциона ми угасва 1-2 секунди след другите лампи... предполагам, че нещо по него е пипал... ще разберем
                Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

За лампата на иджекциона е нормално да изгасва малко след другите лампи ако палиш веднага след даване на контакт.А другите работи са супер мистерия - очакваме да ни просветлиш като научиш.Успех!
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

не съм забравила да ви кажа какво се е оказало, вчера ходих до сервиза, но човека още не се беше върнал от почивка и остана за утре... иначе вече е добре колата, в багажника намерих една сива пластмаса, разчупена, голяма около 2 педи, в краищата с 4 болта... явно под това нещо е бил проблема и още не го е сложил обратно- нали сега съм в пробен период..
                    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
                      не съм забравила да ви кажа какво се е оказало, вчера ходих до сервиза, но човека още не се беше върнал от почивка и остана за утре... иначе вече е добре колата, в багажника намерих една сива пластмаса, разчупена, голяма около 2 педи, в краищата с 4 болта... явно под това нещо е бил проблема и още не го е сложил обратно- нали сега съм в пробен период..
                      снимай го и го качи тука да го видим тоз загадъчен детайл.

Коментар

ivalena написа:
                        И аз от един месец имам същия проблем с браво 1.6, само че го прави веднъж на 5-10дена и не гасне в движение, а само не иска да пали понякога и го бутам.И аз мислех че е стартер, но стартера ми се оказа ок, пиши като стане ясно какво точно е било. Симптомите когато не иска да запали са 1 към 1 с тези, които си описала.
                        Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г

Коментар

оххх не съм в града, нищо не съм свършила... съжалявам! човека не се беше върнал от почивка, когато се наложи да замина... тези дни се прибирам и директно ще отида в сервиза... още утре ще намеря начин да кача снимки на пластмасата под която явно е проблема, ако някой я разпознае... Franchesko, много е гаден този проблем, предполагам ,че го прави на 5-10 дена, защото на толкова ти се налага да я палиш докато е загряла това, което знам,е че не е нещо скъпо, иначе нямаше да ме пусне да карам без да си платя поне частите...
                          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

снимки

ето снимките, извинявам се за лошото качество, но е единственото възможно в момента... дано някой знае това от къде е и какво има отдолу
                            Прикачени файлове
                            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Колкото и да се зверих и блещих, от тези снимки аз нищо не можах да разбера??? Направи някакво по-свестно фото. Виждаш какъв интерес събуди темата ти, заслужаваме да видим виновника за тези проблеми.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

При един познат с подобни проблеми пак Брава 1.6 и след ходене по мъките 1-2 месеца, смяна на стартер и какво ли не накрая се оказа изпушила клетка на акумулатора и то почти нов такъв. След пробване с друг стартер направо целия акумулатор изпуши. Купи нов акумулатор и проблемите изчезнаха. Това с паленето е много кофти проблем, не знаеш откъде ще изкочи зайчето
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X