егати и ’майстора’ щом не ти казва какво е направил... може да е свършил некоя магария и да го е срам/страх да си признае.като например с резачките да е поокастрил некой датчик
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.
Collapse
X
-
u_bo
-
днес цял ден колата ще е пред вкъщи, майстора замина някъде за уикенда :D след малко отивам долу с един приятел и ще проврим дюзите и дали излиза въздух там при маслото... ако успеят да оправят колата, преди да ми се е наложило да презаверявам транзитните номера, ще е супер :D залозите ясни, освен да обявя награда за позналите.. :D днес стават 2 седмици откакто я купих.. предполагам, че МАП сензора е пипал вчера..Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали... ПРОБЛЕМА ПОЧТИ ОТСТРАНЕН
Днес цял ден обикалям, гася я... пали! само веднъж направи номерата от снощи за 1 минута, но се оправи после. Звъннах на майстора и му казах, че пак се опитва да не пали, но стартера върти, и той каза, че вече знае къде е проблема, да отида в понеделник да я пипне още малко... маслото и ремъка можело да сменя вече, защото не било от двигателя... така или иначе в понеделник ще пиша какъв е бил проблема, веднага щом разбера.... и за ваша информация, там за залозите, и за всички, които сега имат този проблем, и във всички сервизи им вдигат рамене... все пак проблема още не е окончателно отстранен, но и така да остане, пак става за каране тази кола... и на мен ми е любопитно какъв беше този проблем, а и все още не знам колко ще ми струва, това също ще ви напиша.. но колкото и да бъде, със сигурност ще е по-малко от това, което съм дала до тук. това, което днес ми направи впечатление е, че лампата на инжекциона ми угасва 1-2 секунди след другите лампи... предполагам, че нещо по него е пипал... ще разберемFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
За лампата на иджекциона е нормално да изгасва малко след другите лампи ако палиш веднага след даване на контакт.А другите работи са супер мистерия - очакваме да ни просветлиш като научиш.Успех!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
не съм забравила да ви кажа какво се е оказало, вчера ходих до сервиза, но човека още не се беше върнал от почивка и остана за утре... иначе вече е добре колата, в багажника намерих една сива пластмаса, разчупена, голяма около 2 педи, в краищата с 4 болта... явно под това нещо е бил проблема и още не го е сложил обратно- нали сега съм в пробен период..Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
u_bo
ivalena написа:не съм забравила да ви кажа какво се е оказало, вчера ходих до сервиза, но човека още не се беше върнал от почивка и остана за утре... иначе вече е добре колата, в багажника намерих една сива пластмаса, разчупена, голяма около 2 педи, в краищата с 4 болта... явно под това нещо е бил проблема и още не го е сложил обратно- нали сега съм в пробен период..
Коментар
-
ivalena написа:не съм забравила да ви кажа какво се е оказало, вчера ходих до сервиза, но човека още не се беше върнал от почивка и остана за утре... иначе вече е добре колата, в багажника намерих една сива пластмаса, разчупена, голяма около 2 педи, в краищата с 4 болта... явно под това нещо е бил проблема и още не го е сложил обратно- нали сега съм в пробен период..Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
оххх не съм в града, нищо не съм свършила... съжалявам! човека не се беше върнал от почивка, когато се наложи да замина... тези дни се прибирам и директно ще отида в сервиза... още утре ще намеря начин да кача снимки на пластмасата под която явно е проблема, ако някой я разпознае... Franchesko, много е гаден този проблем, предполагам ,че го прави на 5-10 дена, защото на толкова ти се налага да я палиш докато е загряла това, което знам,е че не е нещо скъпо, иначе нямаше да ме пусне да карам без да си платя поне частите...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
При един познат с подобни проблеми пак Брава 1.6 и след ходене по мъките 1-2 месеца, смяна на стартер и какво ли не накрая се оказа изпушила клетка на акумулатора и то почти нов такъв. След пробване с друг стартер направо целия акумулатор изпуши. Купи нов акумулатор и проблемите изчезнаха. Това с паленето е много кофти проблем, не знаеш откъде ще изкочи зайчетоFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар