Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

roko_ok написа:
    Колега SHB аз мисля че Шкода вече не правят никак лоши коли,ако не и по добри от доста други европейски марки.Малко раздухме темата,извинявам се за което.Дано жената поне да си оправила накрая тая кола,че това е нечовешко.Ами наистина си имат косури и то хронични италианките.Но и WV Polo например(м/у него и Бравото се колебаех като търсех кола)си има такива болежки-Скоростната кутия.И все пак ако се зачетете във форума им ще видите какви са им като цяло проблемите-"ел.стъклото не работи,чистачките не включват,съединител за смяна,тропане предница" и т.н. простотии.а при нас-основно проблеми с двигателите и после другото.Някои ще ми каже сигурно"ами да беше си взел Поло".Да бях ама сбърках .Сега да ми е нямаше и секунда да се замислям.А не да сменям половината двигател и я свали разхода от 15 до 12 на сто я не.Както и да е все пак сигурно има защо един пръднал каруцарски голф 93-94 година да е на цената на един стилен и елегантен Фиат от 97-98 година,при това с пълен ел.пакет примерно.Защо ли е така?Тука не броим разбира се надутата заради името цена на голфа от нашенския търговец.Замисляте ли се?Щото един приятел си взе голф 97 година за 6000лв.,какъв ли трябва да е един Фиат за да е 6000лв.Сигурно трябва да има верткално излитане.
    Абе ако става въпрос за Шкода наистина са много напред с материяла,което обяснява и цената.Погледнах им от любопитство сайта и цените даже може да се каже,че са им по-високи от аналогичен Фиат,което за мен говори и за качеството.Освен това предлагат вече доста мощни агрегати-V6, RS турбо...но не това е темата.До голяма степен си е до късмет.Мой приятел вече две години сипва само бензин на Брава 1.6.За две години без никакви ремонти това за мен е блян.Окачване си му абсолючно в ред ,двигателя е супер пъргав,климатика е без проблеми...освен че бравата е доволно просторна кола за тези пари.С фиата поемаш известен риск,но ако имаш късмет и излезе читав си е една изгодна покупка.За същите пари както казваш ще си вземеш поло,което е доста по малка кола и няма да има същите екстри дори.Аз ако бях на твое място пак бих гледал фиат,само че след като прочетох темата за 1.4 изобщо не бих го обмислял като възможност.

Коментар

Е то всичко се прави,ама паре требват пусти паре.Наистина и аз имам един приятел,дето си взе Марея и не е пипал вече година нещо,освен предницата,което си е в реда на нещата.То си тия калдаръми по София....нормално.Но и 1.6 двигателя е далеч по-добро изпълнение от 1.4 на Фиата.И все пак 1.4-ката е много прост,ама тия гумички на мазането на вала му разказват играта(меко казано :D ).Иначе ремонта е супер прост и лаик може да го направи,стига да има желание и да бъде посъветван от някой,който го е правил.Но са си разходи.Всеки иска да вземе кола на старо и да не пипа по нея ,ама май няма такива.Не може каруци на по 200-300 хил.км да са като нови,няма начин наистина.И да вземеш с разбирач колата при покупката,старото си е старо и няма гаранция 4е няма да тръгне да се рути след месец например.лошото е че сме клошарите на Европа и вземаме неща от "кофите"образно казано.А там всеки знае,нужни вещи не се изхвърлят.А още по лошо е ,че колите на някои,им излизат колкото и ремонтите по тях.В Италия не се карат само нови коли,напротив.Имам роднини там и знам добре какво карат.А майстори добри също имат,може и по-добри да са.И какъв е извода?Защо не си ги правят,ами се отървават от тях?Защото знаят,че оттам нататък колата е на доизживяване и няма смисъл.И тука някой будала(като мен)вземе та напълни гушката на търговеца българин,който я е взел оттам захвърлена за 500-600 евро.Дай боже всекиму да му се падне кола,която е оставена ей така на запад,защото собственика си е взел друга и т.н.,а не защото има проблеми.Но такива са много малко.Шкода наистина вече са марка,а вчера гледах и някаква нова Дачия,ще речеш,че е Мерцедес(на външен вид де).Ама румънците са напреееед,напред от нас.Вече трябва да има нов лаф-"Кога ще настигнем румънците"

Коментар

Абе тая неудачийка Сендеро трудно ше я сравниме с мерцедес,хич ми не лови окото.Ака един Супърб е друга бира вече.Една Октавия РС...мани мани...А за класическите марки да не говорим.

Коментар

Какво стана с колата,оправи ли се?

Коментар

е те тая тема я виждам за пръв път
            фиатче Браво 2.0

Коментар

не наливай масло в огъня тъкмо поутихна

Коментар

Working...
              X