Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    благодаря за помощта, идея си нямах от непалещи коли, двигател ма Браво и още по-малко ремонта му... В сервизите нещата стоят наистина по-различно. ако реша да вземам друг двигател, колко би излязъл горе долу с труд, с всичко? или да заложа само на колянов вал, май се намират за по 200 лева някакви и да разчитам, че останалото е ок?!
    Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

    Коментар


      Към 1200лв е рециклиран вал.Това означава заводски вал от Италия, взет от карана кола, шлайфан на ремонтен размер и с химическа повърхностна обработка "тифтрудинг", която никой извън заводски условия не може да направи.Струва си този вариант само ако колата се прави за по-специални цели.Ако се намери читав вал втора употреба, ще е най-разумно.
      sigpic
      Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
      475HP 11,5/1,9/191
      YouTube

      Коментар


        Ако бачкам на такива тарифи като колегите досега Ферари щях да карам какви са тия глупости за кола за 4000 лв да се опитваш да набуташ част за 1400 лв. Моргите са пълни с мотори като твоя един друг вал ако са му читави и лагерите по него могат да се ползват и те. Има и друг вариант шлайфане на стария вал и ремонтни лагери цената също е далеч от тази която ти искат.

        Коментар


          не знам кое ще е най- разумния вариант в случая... да стане възможно най-здрава, да и имам доверие като я карам... моя колянов вал бил много износен, не подлежал на ремонт.с друг колянов вал, от морга, дали би се решил проблема за 20-30 000 км поне, да я покарам и тогава да я продам?
          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

          Коментар


            Предполагам че ще изкара двойно повече от тези 30 000 с нов вал 2-ра ръка. А ти като навъртиш 20-30к километри на Бравото няма да ти се иска да го продаваш

            Коментар


              от коляновия вал нищо не ставало... има 2 пукнатини на втора и четвърта шийка, сега тарся друг. предлагат ми колянов вал за 400 и двигател без глава, не бил износен, за 500 лв. не знам кое е по-удачния вариант
              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

              Коментар


                2- я
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

                Коментар


                  и на мен по-добре ми звучи, от сервиза още не са се обадили да кажат какво мислят, попитах ги, ако сменя само вала, каква ми е гаранцията, че другите части са добре, при положение,че е толкова зле вала... казаха, че ще помислят и ще отговорят... предполагам, че сега отварят целия двигател, да видят главата как е.
                  Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

                  Коментар


                    мислиш ли, че толкова им дреме за колата ти та чак повече от тебе д асе интересуват? вземай или цял двг или блока с вала и буталата, така ще си принудена да смениш гарнитура глава и ревизия клапани и поне ще знаеш, че повече грижи няма да има
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

                    Коментар


                      в смисал този двигател за 500 лв който е,без главата, ме устройва, така ли?
                      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

                      Коментар


                        ivalena написа:
                        в смисал този двигател за 500 лв който е,без главата, ме устройва, така ли?
                        Точно така. Ако вземеш само коляновия вал трябва да купиш и лагерите за него. Така че взимай мотора, който е без глава и дано ти приключат главоболията.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

                        Коментар


                          Само че искай документ за него и после трябва през КАТ за пререгистрация на двигателя-смяна на талон иначе неможеш да минеш на преглед камо ли да го продадеш някой ден.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                          Коментар


                            вчера са ми затворили двигателя, като са ми сложили тези пластини, наляха и масло... днес се оазало, че пак не работи и на стенд открили пукнатините...сега на ново го отварят, предполагам и това оскъпява нещата... още не са ми казали да ходя ли да го вземам този двигател, не знам защо
                            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

                            Коментар


                              До сега само четох и мислех да не пиша, ама не се здържах. Смени сервиза овреме! Какви са тия майстори дето ще събират двигател с толкова сериозен проблем! И после и пари ще ти искат! Намери някой да ти направи основен ремонт. Купи си вал втора употреба но здрав и нека майстора да си го избере да няма после хър мър. След това мотора всичко долу, сложи си нови лагери, нови сегменти, виж главата как е. Там смени гумички, да се припаснат клапани. Абе да се направи мотора от до за да знаеш, че всичко е както трябва! За да скапе вала значи и нагоре е плаче майка. Нов двигател вземи само ако блока на твоя е съсипан напълно. Иначе не си струва. За парите за новия двигател, ще си купиш частите за твоя, а стария няма пак да знаеш в какво състояние е. Ако не ти се набиват пари в тази кола то по-добре не я прави ами я продаи така на някой да си я направи. Избереш ли средно положени с компромиси, ще ти излезе по-скъпо и няма нищо да стане.
                              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                              Land Rover Discovery 2.5TD '94
                              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                              EX: Fiat Regata 1.7D '84

                              Коментар


                                ходих до сервиза, говорих с тях и ме посъветваха само един вал да им занеса, моя мотор бил добре... нямало нужда от цял двигател.
                                Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

                                Коментар

                                Working...
                                X