ivalena написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.6 16V 103 к.с. не пали...в крайна сметка двигател.
Collapse
X
-
-
така или иначе един месец ходене по сервизите, нерви по пътя с непалеща кола и около 600 лв за труд по сервизи и за бензин да я изпробват, вече да се е решил проблема... ако бяха го открили по-рано. звъннах и на човека от предния сервиз, за да му кажа какво се е оказало, и той ми каза, че все още си мисли, че не е от това проблема...?! Представяте ли си? ако бях решила пак там да я върна, щях да продължавам да плащам за безсмислено сменяне на всевъзможни части... Все пак трябва да похваля сервиза на фиат в стара загора, наистина са добри... не след седмици мотане, а още на следващия ден откриха проблема.Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Тази тема стана много обширна.Със сигурност някои е споменал причината,но някои майстор или я е отхвърлил или не е обърнал внимание.Набедихме всичко в колата.Защо не я закараш най накрая в оторизирания сервиз на фиат и спреш да ходиш по кварталните "спецове"?Моето Браво също пали трудно.Питах трима"майстори"-единия вика смени акумулатора,втория вика смени втулките на стартера,третия вика -меси газ и бензин.И сега въртя като ненормален докато запали,защото нямам нито пари нито желание да сменя половината части в колата за да открия проблема.Успех все пак.
Коментар
-
ivalena написа:коляновия вал е износен. над 1000 лв рециклиран... изобщто не са отваряли да видят какво е положението с цилиндри и глава... закрепвам временно положението с някакви пластини, излиза около 250 лв с ново масло, и я махам.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Тука няколко човека разпродаваха бравота и брави на части, все някой ще има. Не вярвам вал втора употреба да е над 200лв., слагаш му едни нови лагери за 50 лв... и си свиркаш с нов мотор. Поразпитай на всякъде, дори пусни обява и в Алфа и Ланча форумите, все ще излезе вала от няккъде.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
ами да, сега като мина малко време да обмисля нещата, идеята е да я закрепят временно да имам време да помисля какво да правя. това ми дойде като нова информация, и още не съм разпитвала за цени и варианти... 2-3 месеца живот му дават на коляновия вал по този начин, поне да мога да я покарам малко, и ще си помисля. не ми се продава, всичко друго и е наред. е то това не е малко де, но и друга да взема, пак не се знае на какво ще попадна...Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
И така е отворен направи го както трябва, няма смисъл да караш 2-3 месеца и после пак ходене по мъките и харчене на пари.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Във "Продавам" потърси някой от колегите дето продава на части да се споразумееш за цял двигател. Има катастрофирали с добри двигатели и пак ще е малко на юнашко доверие, ама да се надяваме като съфорумци да не те изпързалят. Например http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=30074FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
ivalena написа:ами да го направя както трябва- има 2 варианта. да хвърля 1500 лв за рециклиран колянов вал и труд, без да знам как са цилиндрите и главата, или друг двигател направо... без да го знам и него колко ще изкара.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ivalena написа:ще мисля. още не съм ходила да я взема, ще говоря и с тях какво мислят... мисля, че най добре могат да ме ориентират, все пак те виждат най-точно в какво състояние е колата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар