На мен това описание ми прилича на бобина... И аз имах подобни проблеми и с бобина се оправи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Студен старт на Brava 1.6 ELX
Collapse
X
-
Re: подобно при Брава 1,2 16v
slonikon написа:Колеги, отскоро (10 000км) се присъединих към гилдията. първите 9 000 всичко беше прекрасно, но от 1000 насам гадината прави мизерии. като изстине пали от втория път, а като поработи уж държи 800 оборота на празен ход, както винаги досега, но цялата кола се тресе и току падне на 500. случва се стъпковото моторче да не реагира навреме и тогава гасне. ходих на диагностика и в компа няма нищо. няма значение топла или студена е, все си е така. да пробвам ли с А98Н, досега винаги съм я карал с А95 от OMV и , както казах 9000 км не е правнила проблем.
Коментар
-
Re: все пак...
slonikon написа:1. какво се разбора под "голямо" съпротивление на бобината2. с какъв бензин да го заменя? все пак става въпрос за качество, а не за октаново числол не мога всяка седмица да ходя до гърция :D
Коментар
-
Оправи се
напълних А95 на Лукойл - никакъв ефект. сипах 98 - подобри се, поне не гаснеше по светофарите, но се тресеше като дизелова и пак палеше трудно сутрин. изпразних резервоара доколкото можах и сипах 200 мл. чист спирт и покарах така. още на първото кръстовище се видя разликата. изгорих доколкото можах спирта и напълних с А98Н догоре. вече втори резервоар изгарям без да гъкне. досега сипвах от Лукойл, но днес минах през Ромпетрол и пак е добре колата. как е с бензин 95 ще пробвам на лято, че не ми се рискува в студа. така че за мен номера със спирта проработи, явно е имало вода в резервоара.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Здражейте нов сйм и имам подобен проблем само че колата когато е студена е добре но като започне да стопля и паднат ли оборотите от 1100 надолу и започжа да гасне. Това го прави само на празен ход иначе в движение няма проблем, а когато обърна на газ си държи 850, изчистих моторчето за празен ход ама ефекта е нулев
Коментар
-
Подобен проблем имах и Аз,с трудно палене.Я запали от 3тия път ,я не.ходих на диагностика-оказа се ...недостиг на гориво към инжекциона!Първо се засилих да сменям бензиновата помпа.Намерих 1 2ра употреба-работеща,и при изваждането на старата се оказа,че тя си е добре,НОооо-маркучето,което следва от помпатаправи 1 оборот-засукване и така излиза от резервоара.Та проблема бе,че се е претрило маркучето само в себе си и връща изпомпваният бензин обратно в резервоара!след смяна на маркучето-с устойчиво на агресивна среда друго такова,но не същото(гофрирано) а гладко,вече нямах проблем .иначе пак си вървеше-вярно зор бе до като запали.но като нагнети веднъж маркуча и си създаде някакво налягане(1.6 бара от необходими 5-по мнение на майстора)си вървеше макар и да не реагираше остро на рязко подаване на газ.Апелирам към колегите-прегледайте си точно тези маркучета,че да не се окаже от там белята.до него се стига през багажника-дясно дъно.BRAVA elx 1.6-16V 103hp.1996-згодна колица,лошаво-гледаща,с благ нрав,ама бърже се разлютява!!!
Коментар
-
решено!
проблема пак се появи и никакъв спирт не помагаше! значи проблема се реши почти от самосебе си - свалих стъпковото моторче да го почистя и се оказа, че вътре няма какво да се чисти. затворих го и го сложих. сега вече един месец колата не е гъкнала, сипвах от лукойл, ОМВ и ромпетрол - никаква разлика. върви като едно време.моето мнение е, че колата стоя с откачен акумулатор над два часа и се е ресетнал компа. има подобни съвети в темите за газовите уредби.пак повтарям, като се появи проблема 2 седмици ходих през три дни на диагностика и нищо.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
колега,Моята колица и тя аха да прави такива мизерии по едно време, но аз го отдадох на бензина.Сега я храня само с ЕКО обикновен и е доволна.Иначе по едно време също като при теб, ама не гаснеше чак, а за части от секундата глъхнеше и после пак качваше обороти, като се чуваше и това прословуто мАторче как бръмчи нещо.Та според мен е от маторчето и/или температурен датчик. Тия мизерии ми ги правеше септември, като позастуди. Като интересното беше, че на студено и студен двигател нямаше проблем, имаше проблем надвечер, когато беше сравнително по-топло и на студен двигател.Купих си и контактен спрей и пръсках де що видях куплунзи из двигателния отсек и се оправи.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар