Възможно ли е на на този двигател вместо моно-инжекцията да се сложи пълна ? Какви пари ще е ?С колко ще вдигне разхода ?И ще има ли разлика във вървежа на колата ако може да се направи Благодаря предварително
Възможно е - разбира се! Това куцото и капризно моно на GM е отврат нацяло! Не съм чувал или виждал някой да го е правил, но в рамките на теорията бих казал, че ще се подобри както динамиката на двигателя, така и разхода на гориво. Много пъти съм се замислял над темата имам и възможност на практика да го направя, но засега липсва донор (1.8 темпра или типо)! Освен всичко се налага да се подмени и компа с цялата ел инсталация!
Донора не задължително да е 1.8.Има си чудесен мотор 1.6 пълна инжекция,освен ако не си с два вала и много държиш на тях(аз лично държа).Това обаче не ми пречи и аз да си мечтая за една 16 клапанова глава на Тампрата че мойта е само с 8.
Важното е инжекцията да е от идентичен двувалов мотор! Иначе става играчка присъединяването на смукателните колектори!Абе с повече ентусиазъм, умения и необходимата инструментална база ако ще и хеликоптер да е донора пак ще стане!
Коментар