Ами аз вече разбрах какъв ми бил проблема, разпилях целия двигател да сменя сигменти, но се оказа че белята е друга, нямало е смазване на разпределителните валове, в картера намерих много финни стружки, маслото беше почти сиво, двата вала са на кино, както и няколко хидравлични повдигача, маслената помпа със сигурност е за изхвърляня щом не може да качи смазката до валовете. Всичко се дължи на не добро почистване на всички водни и маслени канали след шлайф на главата. От там вечв всичко си намира логично обяснение за така загадъчния ми проблем. Приятели ме съветват да сменям двигателя цял, защото ще излезе по-ефтино, така смятам да направя. Благодаря на всички които ми обърнаха внимание
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма палене при загрят двигател!!! Открих поразията, но...
Collapse
X
-
u_bo
murci написа:Ами аз вече разбрах какъв ми бил проблема, разпилях целия двигател да сменя сигменти, но се оказа че белята е друга, нямало е смазване на разпределителните валове, в картера намерих много финни стружки, маслото беше почти сиво, двата вала са на кино, както и няколко хидравлични повдигача, маслената помпа със сигурност е за изхвърляня щом не може да качи смазката до валовете. Всичко се дължи на не добро почистване на всички водни и маслени канали след шлайф на главата. От там вечв всичко си намира логично обяснение за така загадъчния ми проблем. Приятели ме съветват да сменям двигателя цял, защото ще излезе по-ефтино, така смятам да направя. Благодаря на всички които ми обърнаха внимание
Коментар
-
u_bo написа:murci написа:Ами аз вече разбрах какъв ми бил проблема, разпилях целия двигател да сменя сигменти, но се оказа че белята е друга, нямало е смазване на разпределителните валове, в картера намерих много финни стружки, маслото беше почти сиво, двата вала са на кино, както и няколко хидравлични повдигача, маслената помпа със сигурност е за изхвърляня щом не може да качи смазката до валовете. Всичко се дължи на не добро почистване на всички водни и маслени канали след шлайф на главата. От там вечв всичко си намира логично обяснение за така загадъчния ми проблем. Приятели ме съветват да сменям двигателя цял, защото ще излезе по-ефтино, така смятам да направя. Благодаря на всички които ми обърнаха вниманиеBrava 1.6 16V ELX
Коментар
-
u_bo
аз бих те посъветвал да си направиш двигателя - тоз дето ще го вземеш 2ра ръка - не знаеш какво ще е вътре положението
Коментар
-
Emperor написа:човек хвърляш ме в размисли, но като са ми разглобвали двигателя ако не ми подкачваше масло би трябвало да го видят, така че моя проблем си остава някой ако има идеи да казва
Коментар
-
това е че карах колата в сервиз да видят стартера и качваха и нов стартер и като загрее колата пак затруднява и не може да завърти, а съм сигурен че майстора е премерил и проверил всичко, просто колкото повече загрява колата толкова по трудно върти докато в един момент не може даже да завърти, а когато е студена докато чукна ключа и пали
Коментар
-
Emperor написа:това е че карах колата в сервиз да видят стартера и качваха и нов стартер и като загрее колата пак затруднява и не може да завърти, а съм сигурен че майстора е премерил и проверил всичко, просто колкото повече загрява колата толкова по трудно върти докато в един момент не може даже да завърти, а когато е студена докато чукна ключа и пали
Коментар
-
другия стартер беше чисто нов, така че не би трябвало да има този проблем а майстора съм сигурен че е проверил окабеляването и всички клеми и връзкисъщо така ми каза че са имали и други fiat-ове със същия проблем и там не са разбрали от какво е просто се притеснявам да не е нещо по двигателя
Коментар
-
u_bo написа:аз бих те посъветвал да си направиш двигателя - тоз дето ще го вземеш 2ра ръка - не знаеш какво ще е вътре положениетоBrava 1.6 16V ELX
Коментар
-
не знам колегата направо ме уби с вероятноста проблема да е от валовете клапаните и т.н. Преди 3-мес правих ремонт 2-нови вала (изпускателния е здрав и го продавам) ,клапани,главата и кобилици,и да ти кажа като загрее чат пат пак го прави този номер, и аз не мога да си го обесня защо! Странното е ,че когато го карам на гас няма проблемfiat BRAVO 1.6 16v aBArth...
PUNTO 99'.... 1.2 BRC
Chrysler Voyager..3.3i
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар