Здравейте, проблема ми е следния, след като колата загрее (80-90 градуса) много трудно или почти не пали, някакси се товари. Това е свързано и със светване на всички светлини по таблото при работа на празен ход, все едно колата е само на контакт. Най-интересното е че днес вземах колата от сервиза на Бош в Пловдив - вдигат рамене. От там ми казаха че, вероятна причина е стартер, но по-късно се оказало че, не затягал той. Друга забележка от тях е много ниската компресия на 2 цилиндър, за което отново не могат да ми помогнат. Помагайте, колеги!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма палене при загрят двигател!!! Открих поразията, но...
Collapse
X
-
murci написа:spark написа:Другия много често възможен проблем е датчика за позицията на коляновия вал - около 50-60лв е.murci написа:Бавно и тежко върти, но в Бош ми казаха че не е от него!?
Коментар
-
Rokambol написа:murci написа:spark написа:Другия много често възможен проблем е датчика за позицията на коляновия вал - около 50-60лв е.murci написа:Бавно и тежко върти, но в Бош ми казаха че не е от него!?Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
Шалтера на стартера буди съмнение в мен.Сега се боря и аз с този проблем.Розетката отзад на шалтера които смених е направен от пластмаса и се топи което пречи на котвата да предаде тока на стартера.Само да се докопам до стария си шалтер веднага го сменям.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Шалтера на стартера буди съмнение в мен.Сега се боря и аз с този проблем.Розетката отзад на шалтера които смених е направен от пластмаса и се топи което пречи на котвата да предаде тока на стартера.Само да се докопам до стария си шалтер веднага го сменям.Brava 1.6 16V ELX
Коментар
-
Rokambol написа:Стартера бавно върти когато е загряла или си върти нормално, но не пали? Ако е първото - проверка на стартера - втулки и четки..
Коментар
-
и аз имам същия проблем щом колата е загряла стартера много трудно върти и не може да запали при студена кола няма никакви проблеми, в сервиза пробваха и с нов стартер, но проблема не се оправи и ми сложиха стария ми стартер и ми взеха пари само за работата, ако някой има идеи от какво е това да сподели. Колата е Fiat Bravo 1.6 16V 97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар