Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.2 75 к.с., 1994 год.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ето снимки извънградско и градско само че нямах време да карам повече градско иначе температурата продължава да се качва а забелязах че като пусна парното и веднага се охлажда до норми така да се каже.дайте съветчета.мерси
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.6 16v не пипам десния педал, че направо полудява

Коментар

Ти май не си сменил термостата а?На втората снимка е добре,там трябва да ти се включи перката.На първата снимка, не трябва да е така.Извън градско трябва да е на 1-2 мм под средата.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

днес купих термостата и утре или понеделник предстои смяната.ще видиме какво ще се случи дано е това.

Коментар

термостат 100%
          Putno gt powa

Коментар

вчера смених термостата за има няма половин час,само че температурата ми се върти около средата нормално ли е?В четвъртък ще видя какво ще се случи в Софийските задръствания дали ще загравя дано всичко е ок. ако загрява пак кво да правя вече не знам

Коментар

Разбира се че е нормално това , че с новия термостат колата загрява мн по-бързо не значи, че ще прегрява.когато термостата е нов тоест водата циркулира правилно намесата на вентилатора е по-рядка. Сега даже ще ти падне разхода извън градско тъй като колата ще си работи на оптимален режим 90 градуса.Поздрави
              Putno gt powa

Коментар

ето до колко ми стига водата каране градско на газ без ръчки. направо полудявам не знам какво може да е започвам адски много да се отчайвам,това е с новия термостат.перката си върти вклучва си малко над средата но.....
                Прикачени файлове

Коментар

... мисля, че е нормално; и при мен на градско стрелката стои доста над средата, но перката работи на къси интервали - върти около минута и пак се включва след около 3-4 минуни; ако има прегравяне перката трябва непрекъснато да върти
                  2.4 JTD

Коментар

Не е нормално колега бих те посъветвал да си сложиш едно цк ключе директен винитилатор аз имам така на моето пунто гт защото като го гониш и грее и няма да имаш проблеми повече
                    Putno gt powa

Коментар

иначе извънгардско си е нормална температура на средата е само че градско виж какво става.на перката и се вие свят.

Коментар

във вторник свалям радиатора да ми го изчистят един спец тук каза че е запушен след като извънградско не ми загрява.ще пиша след продухването

Коментар

Пич, обезвъздушаването точно на този мотор е малко особено. Сигурен ли си, че е направено както трябва след смяната на термостата?
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V
                          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Може и датчика на перката да се пуска много късно,и да не може да смогне да охлади.До колкото знам са 3 модела,в зависимост на колко градуса включват 88,92 и 94.Във форума има много теми за прегряването,може да намериш нещо.
                            ex. punto elx 1.2i
                            Lancia Libra 1.6

Коментар

що се отнася до обезвъздушаванто аз сам си го правих но майстор ми каза че съм се справил повече от добре и каза същите думи че е по особенно.а перката ми включва веднага както мине средата само че не охлажда .във вторник свалям радиатора да ми го прочистят пък ще видиме тогава.

Коментар

Ще ти дам най-лошата диагноза приятел и то с риск да си навлека гнева ти. Гарнитура на главата. Пропуска е незначителен и се проявява само когато по-дълго работи на по-високи обороти,мисля че градско каране с чести ускорявания на ниски предавки е идеалното условие да те хвърли в невиждани приключения.Ако продължаваш да я караш така накрая ще се (на ака) мотора като по учебник. Извинявай за лошите вести!

Коментар

Working...
                                X