Здравейте, от известно време пунтото ми прави един проблем - по някой път пали на 2-3 цилиндъра и като го изфорсирам над 1300-1500 оборота се оправя ... ходил съм на диагностика - в началото ми даваше грешка "Cylinder 4 ignition coil", след това премина в "Ignition Coil 1" ... мисля, че така бяха ...Но малко по малко проблемът зачестяваше, докато днес едвам успях да запаля
Отидох, смених едната бобина - не се оправи, сложих кабелите на старата ми бобина, опрях я добре на корпуса и пробвах да запаля - пак по същия начин, едвам запали, като я изфорсирах се оправи ... Вечерта запали съвсем нормално 2-3 пъти, повече не съм пробвал ... Единственото различно е, че 1 или 2 пъти от тези изчаках да спре подкачващата помпа преди да завърта ... тук да питам - задължително ли трябва да я чакам всеки път ? (не ми е проблем да чакам - не бързам за никъде, но до сега си работеше и без да я чакам) ..."Та Ви питаме..." - от какво може да е това ? Знам, че са много неща, но все пак - само при палене да работи на 2-3 цилиндъра (по принцип на 2) - после да се оправя ...Вариантите, които ми хрумват са тези:лоши свещилоша маса на компютъраокислена букса на компютъраднес ми казаха да проверя възвратния клапан за излишното гориво ????? Горивен филтър ми казаха дилърите на нови фиати, че нямам ... не съм търсил, но не съм и виждал като съм я вдигал, може да е някъде под предния капак, но не съм го търсил ... ама ако е задръстен би трябвало постоянно да не работи ?Утре не вярвам да имам време, но вдругиден ще започна 1 по 1 да проверявам тези неща ...тук възниква и другия въпрос - къде трябва да търся компютъра ? :D На други коли мога веднага да го намеря, ама моята не съм се занимавал да правя нищо по нея - като изключим свещи и въздушен филтър (консумативи все пак) - нищо друго не бях правил сам - винаги в сервиз :D Под предния капак не съм го виждал, предполагам, че ще е в краката на пътника в стената отдясно ? Или може би шофьорската ? Никаква идея ...

Коментар