Карах на колега бравото, но на свободен ход леко притраква и при подаване на газ изтраква силно и с падането на оборотите намалява. На слух ми прилича на клапани, доколкото съм запознат те са хидравлични. Интересува ме какво им се ремонтирва и каква е цената.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапани на браво 1.6 16V.
Collapse
X
-
Re: Клапани на браво 1.6 16в.
Подменят се хидравличните повдигачи на клапаните! Обаче силмо ме съмнява да са те не, че не е невъзможно де.По ми прилича на грешно зацепен ангренаж! Чувал съм го тоя двигател при грешно зацепване бая трака наистина, че чак човек не може да повярва че може да е от туй. Иначе по памет говоря един хидравличен повдигач беше май към 16 лв.! Начи смятай 16х16....+ гарнитури....
-
idm написа:kimirai написа:Карах на колега бравото но на свободен ход леко притракваи при подаване на газ изтраква силно и с падането на оборотите намалява.На слух ми прилича на клапани,доколкото съм запознат те са хидравлични.Интересува ме какво им се ремонтирва и каква е цената.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Roko написа:Един малко глупав въпрос от моя страна, но все пак! Може ли при това грешно зацепване, да нямам загуба на динамика и колата да си върви перфктно, но все пак да има тркане и чукане?!
Коментар
-
Колеги знам, че съживявам доста стара тема, но моята Brava 1.6 16v има същия проблем. Та искам да попитам 7 години след последния отговор мнението ви същото ли е? И ако наистина е проблем в ангренажа, къде могат да го оправят и колко би струвал такъв ремонт? Също така какви са възможните последици ако не се оправи навреме? Малко допълнителна информация, която може да е полезна е, че Юни месец вследствие на сериозна повреда целият двигател е заменен с друг от друг автомобил (говорим за същия 1.6 16v какъвто беше и оригиналния). Нямам много информация за донора освен остатъците от големия талон (донора е бракуван). Бях уверен че двигателя е в отлично състояние, никога не е каран на газ и дойде с 6 месеца гаранция. Знам че е доста кофти история това, което съм направил, но се наложи. И сега новия двигател си трака. Звука малко напомня като на дизел, но е по-слабо. При каране из балкански пътища си личи доста загуба на мощност, за разхода не съм забелязал, но базата ми за сравнение е старият двигател, който през всичките години съм карал с дефект.Fiat Brava 1.6 16v 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар