Май ще трябва да ремонтирам двигателя. Нещо потраква и ме дразни.Като отворя капачката за маслото и духа подозрително, а и понамирисва на безин.Не ми се иска да го мъча и ще го карам в сервиз. Иматели идея за някой читав?До модераторския екип: Помествам темата тук за да мога да опиша какво се е оказало и да имаме малко инфо за проблема "духане от капачката за масло"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на 1,4 12V - духане от капачката за масло
Collapse
X
-
Зависи колко силно духа.. тея бутала мислиш малко ли движат картерните газове. Провери и и тоя S образния маркуч дето излиза от капака на главата. Вътре в тоя маркуч има едно като филтър от тел. Ако е много замърсено го изчисти, моето се беше позапушило. От капачката леко винаги духа...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Re: Ремонт на 1,4 12V - духане от капачката за масло
Lane Staley написа:Като отворя капачката за маслото и духа подозрително, а и понамирисва на безин.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
dan4o написа:ами имаш ли проблеми с мотора,малка мощност,пушене,гори масло,цапасвещи,голям разход на гориво?Сериозно - не, нямам загуба на мощностДа гори масло - за 35 дни съм минал 2800 км - да е изгорила макс 100 грама. Но по-скоро са изтекли от едно място - знам го къде е. Не мисля, че гори масло.Пушене - аз пуша повече. На газ съм и си има пушек, но не е старшно.Не цапа свещи, поне така мисля.Гплям разход - голям е, ама то е щото така карам. Последно ми даде 10 на 100 извънградско, но при средна скорост от 110 км/ч за отсечката Сливен - София това ми се струва нормално.Как да ви кажа - нещо трака и се дразня, затова искам да отворя капака на цилиндровата глава и да разбера какво става.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Как да ви кажа - нещо трака и се дразня, затова искам да отворя капака на цилиндровата глава и да разбера какво става.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Lane Staley написа:Как да ви кажа - нещо трака и се дразня, затова искам да отворя капака на цилиндровата глава и да разбера какво става.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:NikMar написа:Lane Staley написа:Как да ви кажа - нещо трака и се дразня, затова искам да отворя капака на цилиндровата глава и да разбера какво става.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ето затова пуснах темата. Това с духането е неизледвана територия все още. Своего рода terra incognita на фиат форума ( една от малкото за щастие ) и ми се иска да хвърлим малко светлина там.Трябва ли да духа, не трябва ли, какво може да е...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз ти казвам, че при напълно изправен двигател - нов вал, кобилици, гарнитура на глава, препасване на клапани, замерена компресия 10.3-10.5 на всички цилиндри, изправна картерна вентилация - съвсем леко духа, то е като лек полъх. То ако не духа за какво изобщо да правят картерна вентилация хоратаFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Lane Staley написа:Ето затова пуснах темата. Това с духането е неизледвана територия все още. Своего рода terra incognita на фиат форума ( една от малкото за щастие ) и ми се иска да хвърлим малко светлина там.Трябва ли да духа, не трябва ли, какво може да е...FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Ако е жена-твърдо да, това в кръга на майтапа,like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Това че се движат буталата, не е причина да има духане - когато двете слизат, другите 2 се качват. Моята например не духа от никъде ни от щеката, ни от капачката н и от отдушника. Самото духане, не винаги е причина за безпокойство - ако има харч на масло и гориво, тогава има смисъл от ремонт.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар