МАП - датчик за измерване на налягането/вакуума във всмукателния колектор - Manifold Air Presure - MAPТПС - потенциометър на дроселовата клапа - Trothle Position Sensor - TPSДругото утре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Fiat Coupe 2.0 16v
Collapse
X
-
blagun написа:Днес диагностиката показа 1 единствена грешка - ламбда сонда и само това!!! А за паленето - никакав отговор не ми дадоха.Също така изхвърлих катализатора!!!220hp!!!
Коментар
-
Дали не може да е положението на ТПС-а , за сравнение аз съм с типо коренно различен двигател и имам същия проблем но съм сменил всичко със чисто ново , включая ТПС, всички датчици ламбда моторче и тн. Обаче от известно време след като почна да ми прави тези мизерии започнах да си мисля че ТПС-а се е разместил .Та съвета ми е отидете да ви го настроят на ново ако искатъе да пробвате просто а не съм ходил още.Поздрави на всички и успехFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Karaboev написа:blagun написа:Днес диагностиката показа 1 единствена грешка - ламбда сонда и само това!!! А за паленето - никакав отговор не ми дадоха.Също така изхвърлих катализатора!!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
asus написа:Дали не може да е положението на ТПС-а , за сравнение аз съм с типо коренно различен двигател и имам същия проблем но съм сменил всичко със чисто ново , включая ТПС, всички датчици ламбда моторче и тн. Обаче от известно време след като почна да ми прави тези мизерии започнах да си мисля че ТПС-а се е разместил .Та съвета ми е отидете да ви го настроят на ново ако искатъе да пробвате просто а не съм ходил още.Поздрави на всички и успехBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
писал съм и по други теми ... и при мен се проявява този проблем с притрисането при първо палене. за съжаление след безброй диагностики, профилактики и тн ... промяната единствено се изрази в динамиката на колата към по добра но не и в първото палене ... С голям интерес следя темата тъй като това остава една голяма въпросителна за мен и в сервизитеFiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
Коментар
-
Filcov написа:писал съм и по други теми ... и при мен се проявява този проблем с притрисането при първо палене. за съжаление след безброй диагностики, профилактики и тн ... промяната единствено се изрази в динамиката на колата към по добра но не и в първото палене ... С голям интерес следя темата тъй като това остава една голяма въпросителна за мен и в сервизите220hp!!!
Коментар
-
Karaboev написа:Filcov написа:писал съм и по други теми ... и при мен се проявява този проблем с притрисането при първо палене. за съжаление след безброй диагностики, профилактики и тн ... промяната единствено се изрази в динамиката на колата към по добра но не и в първото палене ... С голям интерес следя темата тъй като това остава една голяма въпросителна за мен и в сервизитеBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Колеги,както си и мислех моя човек каза да си сверите наляганато на горивото ако не вдига други грешки и после да търсите други проблеми.Благуне,няма нужда да сваляш клапана за регулиране на горивото,просто закачи манометър на маркуча който влиза в рейката и виж колко ще покаже при работещ двигател,не на контакт.За другия колега да направи същото,ако нямате такъв уред то по сервизите трябва да имат,да ги е...Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:Колеги,както си и мислех моя човек каза да си сверите наляганато на горивото ако не вдига други грешки и после да търсите други проблеми.Благуне,няма нужда да сваляш клапана за регулиране на горивото,просто закачи манометър на маркуча който влиза в рейката и виж колко ще покаже при работещ двигател,не на контакт.За другия колега да направи същото,ако нямате такъв уред то по сервизите трябва да имат,да ги е...220hp!!!
Коментар
-
Нямаш никакви грижи,говориш след 6 май нали?Само трябва да проверя моя човек как е с работата и да го уговоря че е затрупан.Значи това ще го имаш като инфо на 29 април,т.е. вторник Аз отгоре на това съм отпуска от 7 до 9 май,така че ще мога да ти обърна достатъчно внимание.0887 973 821 ИванPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар