Здравейте колеги.Имам прблем със сутрешното палене. Като запали оборотите ми падат на 500-600, и двигателя ми се тресе като на трактор или изгасва или слид 5-6 сек се изчиства. На второто палене никакав проблем, но като поработи малко 3-4 мин, ми светва сервизната лампа, ходих на диагнистика и показа грешка (Ламбда сонда), но като я закачих на осцилоскоп сондата си работи идеално. След това се осъмних във стъпковото моторче, беше зацапано, но като го разглобих и изчистих стана по лошо, почна да държи високи обороти 1000,като отпусна гаста падат бавно за около 10 сек, стават на 900.Като подавам много леко газ имам едно тресене и прекъсване на мотора до 1500 оборота(все едно и е нещо разбалансиран).Разхода ми е кам 18 на сто и ми се струва много.Смених и свещите. Незнам какво да правя и как да ги изчистя тези проблеми, Моля ВИ помогнете, даите ми савет
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Fiat Coupe 2.0 16v
Collapse
X
-
Колега на мен ми е интересно как компа ще запише грешка в ламбдата,а ти като я мериш ще работи идеално?Според мен е много вероятно проблема да си е точно в нея,но не по-малко вероятно е да бъде температурен датчик.Вземи го премери и как ти е термостатчето?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колега на мен ми е интересно как компа ще запише грешка в ламбдата,а ти като я мериш ще работи идеално?Според мен е много вероятно проблема да си е точно в нея,но не по-малко вероятно е да бъде температурен датчик.Вземи го премери и как ти е термостатчето?220hp!!!
Коментар
-
NPD написа:Това с грешката може да е било стар проблем записан в компютъра и да е сменена ламбда сондата без да се изчисти грешката.Според мен може да е и температурния датчик.А в движение свети ли лампата за проблем в инжекциона?220hp!!!
Коментар
-
evgeni85 написа:приятел имах подобен проблем като твоя колата не даржеше обороти и гаснеше! Показва6е ми грешка в ламбда и детонационен датчик! Оказа се проблема ми е бил запушен катализатор. Махнах го и сложих резонатор и сега е пушка!!220hp!!!
Коментар
-
Karaboev написа:evgeni85 написа:приятел имах подобен проблем като твоя колата не даржеше обороти и гаснеше! Показва6е ми грешка в ламбда и детонационен датчик! Оказа се проблема ми е бил запушен катализатор. Махнах го и сложих резонатор и сега е пушка!!
Коментар
-
evgeni85 написа:Karaboev написа:evgeni85 написа:приятел имах подобен проблем като твоя колата не даржеше обороти и гаснеше! Показва6е ми грешка в ламбда и детонационен датчик! Оказа се проблема ми е бил запушен катализатор. Махнах го и сложих резонатор и сега е пушка!!220hp!!!
Коментар
-
Karaboev написа:evgeni85 написа:приятел имах подобен проблем като твоя колата не даржеше обороти и гаснеше! Показва6е ми грешка в ламбда и детонационен датчик! Оказа се проблема ми е бил запушен катализатор. Махнах го и сложих резонатор и сега е пушка!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun написа:Karaboev написа:evgeni85 написа:приятел имах подобен проблем като твоя колата не даржеше обороти и гаснеше! Показва6е ми грешка в ламбда и детонационен датчик! Оказа се проблема ми е бил запушен катализатор. Махнах го и сложих резонатор и сега е пушка!!220hp!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар