Здравейте, Имам фиат браво с посочения двигател със газова уредба на 10 000 км макс. LOVATOОтдавна не бях карал на бензин но онзи ден ми се наложи и ми направи впечатление ,че не форсира равномерно а , все едно прескача обороти и не форсира плавно, докато на газ си варви ок ! След около 30 мин каране на бензин мисля , че изчезна, но днес по същият начин я пробвах на бензин и ми направи същото . Искам да отбележа , че наскоро сменях въздушен филтър и един механик , увеличи оборотите от една клапа (но само на газовата) за да варви по равномерно . Та запитването ми е на какво може да се дължи това, нормално ли е , и ако не е може ли да е нещо сериозно ? Предварително благодаря за коментарите ви . П.С. Проблема с неравномерността го прави само до около 2000 2500 оборота при (в началото леко а в последствие само пря рязко натискане на педала) .. докато не изчезне :/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.6 16V запитване
Collapse
X
-
Симптомите ти са 100% на зацапани дюзи, а щом рядко караш на бензин - може и горивото да е изветряло.Ако искаш да се оправят нещата - сложи една добавка за почистване и 20 литра силен бензин и кара с него докато ти светне лампата.После си карай на газ ама отвреме на време покарвай и на бензин.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
B1keP_B0y написа:мерси , Мисля че проблемът засега е решен защото спря да се дърпа Трябва от дюзите да е било (може и старо гориво да е) , но капнах една слонска доза Редекс и след 30 35 километра да са били най-много градско на високи обороти се държи много мазно и мисля че няма спомен от това прескачане Да чукам на дърво да не става пак, за всеки случай имам останало половин шишенце в багажника :PRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
B1keP_B0y написа:Вече се дърпа от много време и ми прави впечатление,че го прави някъде 5 мин след запалване и след известно време каране се поотпушва малко :/ ако въобще са дюзи, а на газ върви даже май по-добре :/Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Sev написа:при студена кола се забелязва повече - дюзи ще саи при мен беше така, оправи се с Редексвинаги слагам Редекс в бензина, нека имаиначе само паля на бензиндоста рядко карам на това гориво, но проблеми нямамRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
-
КОлега имах същия проблем.Почистване на инжекторите с ултра звук и смяна на ламбда сонда/при мен и тя се бе прецакала/ и сега сичко е ОК.И карай от време на време и на бензин щот маистора ми каза че от газта по инжекторите се образува нагар или нещо подобно ,а и слагаи добавка за инжекцион да ти чисти инжекторитеBRAVO 1.6 16V 103HP 97
Коментар
-
tcuri написа:КОлега имах същия проблем.Почистване на инжекторите с ултра звук и смяна на ламбда сонда/при мен и тя се бе прецакала/ и сега сичко е ОК.И карай от време на време и на бензин щот маистора ми каза че от газта по инжекторите се образува нагар или нещо подобно ,а и слагаи добавка за инжекцион да ти чисти инжекторитеRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар