Преди половин година колата ми започна да губи ниските обороти,дори гаснеше.Посъветваха ме да се изчисти дроселовата клапа,както и моторчето за ниските обороти.След тази манипулация разлика-никаква.В същия сервиз ,където ми почистиха клапата и моторчето ми обясниха ,че след направена от тях диагностика се оказва,че трябва да сменя ТПС датчик.Намерих,смених...разлика-няма.Добре ,че не го бях платил .Следващ ход-щом не е ТПС значи е моторчето,така казаха....познайте какво-сложиха ново моторче и.....тук вече психиката ми започна да се пречупва...нямаше резултат от моторчето.Продължих да си карам колата така още няколко месеца и така до вчера.Закарах я в друг сервиз и техниците започнаха по познатия сценарии.След диагностиката ми казаха ,че всички датчици работят безотказно само ламбда сондата била свършила.Бях доста скептично настроен,че след смяната и нещо ще се промени,но ....ЕВРИКА оборотите заспаха.Пс.:Дано да спестя нервите на някой колега с подобен проблем
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одисея с проблем при ниски обороти...Купе 1.8
Collapse
X
-
spirit76 написа:При мен имаше нещо подобно ,но се оказа че меката връзка уребрената се беше сцепила ,а отвън по нещо не личешеHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000