Здравейте колеги, въпроса се вижда от заглавието на темата.Мотора е 1.4 12v на fiat bravo.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде се намира вакуум-регулатора
Collapse
X
-
Вакумм регулатор на какво?Ако е за налягането на бензина при 1.4 не е с вакуум а по друг начин, с пружина.Това на картинката е системата за подоване на горещ въздух към мотора, от изпускателният колектор за да загрява по-бързо. Взима се вакуум от смукателният колектор и във въздушният филтър има клапанче (5), което ако му е студено, под 10-15 градуса, пропуска този вакуум нататък към клапата (2). Пробвал съм я при мен тази система и работи.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ами уж ходих на един сервиз специално за гърнета и там човека каза че тая кола я е правил преди и е махал катализатора и крайното гърне е сменял и мъ повярвах ся вече незнам дали не е запушено някое от средните.смеля съм свещи и кабели датчик на антифриза и на дроселовата клапа - ТПС и пак няма оправия няма форсиране след 4000 оборота и като пусна газта и почва да трепери тва и при газ и при бензин...давайте още мнения моляFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Едно време вакуум регулатор се казваше едно устройство дето ти регулира предварението, според натоварването на двигателя. "За съжаление" от 20-на години вече не се слагат такива. Сега предварението се изчислява от компа от няколко датчика. Според мен проблема трябва да почне да се гледа с проверка на бензиновата помпа.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар