Моля, някой който кара такава кола да сподели за проблемите които евентуално могат да възникнат при този двигател. Какъв разход дава градско и извънградскоБлагодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.2 16V, разход и проблеми
Collapse
X
-
Ем аз карам такова...,Май много характерен дефект им е стъпковото моторче+TPS. Аз имах проблеми главно с двигателя (сегменти, биелни лагери гумчки на клапаните, шлайф на главата..., благодарение на лоша поддръжка от предишния собственик. Тя колицата не е виновна) и електрониката (тъпаците от автокъщата като са и мили двигателя иии са и е..ли мамата. Всичко беше на късо). По ходовата част, за 15 000 км., съм сменил само един кормилен накрайник!Разхода ... зависи много - градско съм постигал от 8 (лятото с вкл. климатик) до 12 (при яко гонене). Извънградско м/у 5 и 7.За 1.2 бяга много! Като съм правил кошии и като кажа, че е 1.2 и шок Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Двигателят работи много тихо и равномерно, а като го понастъпеш ръмжи много приятноFiat Bravo 80 16V
-
И аз съм с такова Браво .Добра е колицата само дето имам един проблем с оборотите и немога вече няколко месеца да го отстраня.Значи проблема ми е ,4е от 2000 до 850 падат много бавно оборотите има някакво задържане,но ина4е когато си стигне оборотите на празен ход 850 си работи двигателя добре и ги държи идеално.
Коментар
-
maiska
Аз съм с такава Брава. Мога като разход да ти кажа само - градско в задръстванията 11-12/100, извънградсто - 6,5/100.За другите неща, които са правени по колата - не мисля, че имат общо с този двигател специално, а по-скоро с предишния собственик и няма да ти ги казвам за да не те подведа...
Коментар
-
Това с оборотите не е проблем. Нормално е така да ги сваля до 1100 докато е в движение и в момента когато спреш трябва да ги свали на 800. Обърни внимание на дроселовата клапа почистия задължително големи ядове брах с нея.Градско ми харчи 8/100 извън градско 6/100.FIAT BRAVA 1.2 16V 1999г. HSX
Коментар
-
1.2 мотора е много успешен като конструкция,но както вече ти казаха всичко зависи от моментното техническко състояние на колата.Отваряйки немското мобиле ще видиш ФИАТ-и от 500 до 2500 евро.Сам се сети тези от 500 защо струват толкова, и защо тези от 2500 евро тук не се подават.Така че си отваряй очите или ако не разбираш викни някой който разбира за да няма после ФИАТ са боклуци и т.н.Успех с избора.
Коментар
-
От скоро карам Браво 1.2 16V.Добро е фиатчето.Замерен разход на бензин извън градско за 340км-5.38л на 100.Четири човека плюс пълен багажник, работещ климатик.Честно казано очаквах около 5.6 разход.На градско 7.5л, във Варна, но много не съм стоял в задръстванията.Не съм го гонил много, мисля че не съм прехвърлял 4000об.Температурата на водата при всички режими на каране не мърда от средно положение.
Коментар
-
И аз съм с такова браво от няколко месеца . Не е зле количката , въпреки ,че аз брах много ядове с алармата и . Едва ли не ми бяха казали да я продавам . Двигателчето работи тихо , ако са 4 ри човека вътре по големите баири малко се тормози но иначе е супер,особено на старт . Успех с избора
Коментар
-
Re: Bravo 1.2 16V, разход и проблеми
zigi написа:Моля, някой който кара такава кола да сподели за проблемите които евентуално могат да възникнат при този двигател. Какъв разход дава градско и извънградскоБлагодаря предварително.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар