Otkade idva tozi razhod?Модерирано.Колега писането на кирилица е задължително.Поправи си текста.Модераторски екип на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход 15/100 Браvо 1.4 12V
Collapse
X
-
Преди и след смяна на вала (а моя беше МНОГО надран, наварян отново, пак надран, кобилиците и те) почти не съм усетил разлика в разхода и ако я има тя е от порядъка на 0.2-0.3. Просто мотора на празен ход не работи така като дизел, а е по-равномерно. При висок разход почваш от най-евтините неща да сменяш като въздушен филтър, свещи. Ако щеш дори проверка да не задържа някое колело, смазване на главините, добавка за почистване на дюзата.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Благодаря за безценните съвети,колега.Вала наистина е понадран,мислех че оттам дава разхода.Но ти казваш разликата е незначителна.Наистина може би от него първите няколко минути работи като дизел,но после се оправя.Сменил съм филтри,кабели,свещи.Мерих и компресиятя от 9 до 12 беше.На един цилиндър 12 на друг 10,трети 9......лошо май,а?Не съм проверил ламбда сондата.Може ли да е от нея?А какви са признаците за прецакан катализатор?Може ли да дава нещо такав преразход.Bravo 1.4 12V
Коментар
-
Компресията между отделните цилиндри мисля, че не трябва да се различава с повече от 1 атмосфера. Тази разлика при теб води според мен до по-лошо изгаряне в по-слабите цилиндри и дисбаланс на мотора. От там и според мен няма ефективно горене, част от бензина не изгаря и дава малко по-голям разход.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
rosen_ok написа:А за колко време е нормално да загрее колата,за да застане стрелката по средата,знае ли някой?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
rosen_ok написа:А за колко време е нормално да загрее колата,за да застане стрелката по средата,знае ли някой?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Егати компресията...9... та той тоя цилиндър едва работи бе...Махай я направо няма смисъл да се ръсиш... тешко му обаче на тоя дето ще я купи!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Ех,така правят и жабарите,а после ги псуваме :D Колега прецени колко пари можеш да и вземеш,колко пари ще ти излезне нова кола и дали не си струва да и направиш едно ремонтче,но след това да имаш перфектен нов двигател?Каква е гаранцията,че бъдещата ти кола няма да е по-зле?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
rosen_ok написа:Ами все пак по книжка и дават 9.8 компресия.Ще я карам поне да я проверят и тогава ще трябва да се разделяме,ако се окаже скъп ремонта.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар