Да се вкюча и аз колега Tornado възможноли е да ми се е запушила маслената магистрала.Когата запаля двигатела(той работи на 1400 оборота) отворя капачката и сложа един парцал на отвора за маслото след 3,4 секунди махъм парцала и няма масло по него ,след това пак слагам парцала на отвора за маслото давам малко газ и като махна парца по него има малко масло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход 15/100 Браvо 1.4 12V
Collapse
X
-
Като се отвори капачката за наливане на маслото на 1.4 се виждат гърбиците на 4-ти цилиндър. При запален двигател (може да си светнеш с фенерче ако искаш) се вижда как пръска масло върху самите гърбици от рейката. Ако е така това ти гарантира, че поне се смазват гърбиците на 4-ти цилиндър.Моят съвет е да свалиш капака на клапаните и да огледаш целиат вал (аз така направих преди да купя колата). Както са писали колегите не трябва да има надирания никъде. Гърбиците трябва да са гладки, равномерно износени навсякъде, да няма прорези, канали по тях. Като го отвориш след като е поработил малко двигателя преди това трябва всичко да е в масло, доста обилно намазано при това.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Колега гледах вала през капачката с фенерче не изглежда надран пипах нямаше драскотини които да усештам с пръста.Запалих двигатела гледах с фенерче мисляче пръска масло .Искам да питам когато запаля двигатела през капачката трябвали да излизат малки капки масло.На мен при ниски обороти(от 850 до 1400) не излизат малки капчици масло само когато дам малко гас тогава почва да излизат през отвора на капачката за маслото.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Колега на мен само при по високи обороти излизат капки защо така м...а му и вал.А забравих да кажа че маслото ми е на 7000км.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Щях да забравя както каза колегата торнадо ,че трябва да излизат малки капчици масло през капачката на маслото при мен не излизат незнам защо така данеби сега да ми се е запушила някоя маслена магистрала и сега да стане фала.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар