Та да започна с малко предистория. Откакто го имам 2 години и нещо все забелязвам че от време на време ламда сондата светва, но това става само когато го зацикля на по високи обороти около 4 и го държа така по-дълго време. Става въпрос за извънградско. В града не светва. Колата не прекъсва, върви добре - с 5 човека - /който знае баира преди село Шереметя на магистралата София - Варна/ си набира идеално нагоре без проблем и държи прилична за двигателя си 1.1 скорост от около 90 км. На равно по магистралата 150 си ги хваща, абе проблем с вървежа никакъв. До тук добре. Обаче досега никога не съм я засичал колко гори, а пък все ми се струва че твърде често посещавам бензиностанциите. Реших да го засега напълних догоре и карах през седмицата само градско - някъде около 100-110 км и напълних пак до горе и шок - 15 на сто бензин показаха сметките. Викам тия на бензиностанцията яко лъжат. Пълен до горе тръгвам извън градско днес някъде около 80 км отиване и връщане - връщам се зареждам на друга бензиностанция и отново
9,2л бензин на 100 показа простата сметка. Разсъждавайки стигам до следните вариати:- бензиностанциите ми дават един начален скок от въздух в резервоара около 1-2л на зареждане.- засичам на кратки дистанции - градското е градско ама все студена и на 2-3 км и в задръствания, извънградското вярно на първокласен път ама 80 км не е да речем да мина 500 и да засичам.- и третия на вероятния вариант проблем с колата - ламбда сонда и не добре затварящ термостат - щото го гледам зимата нещо все не стига до средата.Ама м............. му стара дори и трите фактора да са налице кво е това 15 градско бе, да не е КАМАЗ това. Та то пунто с 1.1 двигателче горкото, вярно малък двигател като се юрка гори, ама чак пък толкова.До тука се оплаках едно хубаво. Сега колеги молбата ми е давайте съвети - на диагностика ще се ходи това ясно, но какво друго. И на някой случвало ли му се е това чудо
![Shocked](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_eek.gif)
![Shocked](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_eek.gif)
Коментар