...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свещи за Брава...какви?
Collapse
X
-
Re: Свещи за Брава...какви?
SSPURSS написа:...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
Коментар
-
Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Свещи за Брава...какви?
SSPURSS написа:...от извесно време колата като че ли позагуби мощност...може и да е от бензина може и да си въобразявам...но съм се огледал да сменя свещите че откакто съм я взел вече 15 000 км ни ги знам кви са нито откога са. Като написах в турсачката СВЕЩИ ми изплюва бая теми и общо взето всеки си държи на определена марка.... :D та викам дай да пробвам и аз ...търся нещо нормално като цена. и друг въпрос...мога ли да разбера сегашните ми свещи дали са за смяна??? някъкви признаци??? и последно... лесно ли се сминят? специален ключ или нещо друго трябва ли....???
Коментар
-
Твоята кола е 1.6 16 v , ето какви свещи е най добре да сложишChampion RC8BYCGolden Lodge 2HLDRNGK BKR6EKCFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.
Коментар
-
hit-ko написа:Slavi_Lancia написа:Точно вчера купих за моито Браво -Дензо на цена 8.50 броиката са в Косера по каталог излиза е този номер K20TNR двуполюсни са и мисля че цена спрямо качество е добре. Резултати от смяната са -успокои се мотора,имах едно предърпване в ниските обороти което сега го няма. Но да отбележа че старите свещи ми бяха EYQUEM -RFC62LS3 триполюсни с тях имаше осезателна разлика след 3500 оборота но в ниските правеше номера. Другото което е те въобще не са за моя мотор, незнам как са ги избирали но тези излизат за пунто ГТ за 1.6 16В са с по ниско темп. число RFC58LZ3това е по оригиналния каталог на EYQUEM. За смяната е просто става за 10 мин трябва ти гедори с удължител поне 20см и дълъг камък 16. МНОГО ВНИМАТЕЛНО издърпваи лулите че се късат лесно (едвали маистора ще внимава с това, затова предпочитам аз да си ги сменя) казаха ми че на студен мотор се изваждат по лесно, колко е вярно незнам, аз моите ги вадих на топъл мотор и не можах да ги скъсам. Камъка трябва да има гумен пръстен та да може да извади свеща след като я развиееш, иначе ще ти трябват някви супер дълги пинсети или щипка (тип Батко Арни си вади червено топче от носа в филма пътешествие до марс :D ) или да обърнеш колата по таван и те сами ще изпадат Шегичкам се бе :D ама наистина ако ключа ти няма гума за задържане на свещите ще ти трябва нещо за вадене.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар