kiriluz1 написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
Това питам и аз? Как му помогна? Ясно е че има проблем с газта,това със заглъхването го е написал доста по -назад. Отделно газаджията е изразил съмнения свързани с изпарителя и по-точно че не храни достатъчно. Та дали трябва да иде на водородно почистване,което му предлагаш? И това ще му реши ли проблема. В смисъл ,казваш че проблема е газта и го пращаш да си мери налягането на горивото. Това не разбирам А иначе доста от нещата които казваш са верни ,но не са в темата. Ако искаш да не спанмим повече темата. Аз няма да коментирам твое мнение и ти не коментирай мое в темата. На лично ако искаш пиши каквото и колкото искаш.Последна редакция от kiriluz1; 28.09.2022, 13:38.
Коментар
-
Какво ви е мнението за сваляне и почистване на бензиновите инжектори:
Признаци за замърсени дюзи или инжектори:- колебания при ниски обороти
- прекъсвания при ускорение на автомобила
- по-голям разход на гориво
- по-малка мощност
- трудно палене на автомобила
- повече вредни емисии
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоКакво ви е мнението за сваляне и почистване на бензиновите инжектори:
Признаци за замърсени дюзи или инжектори:- колебания при ниски обороти
- прекъсвания при ускорение на автомобила
- по-голям разход на гориво
- по-малка мощност
- трудно палене на автомобила
- повече вредни емисии
Коментар
-
Ами поизчерпаха се вариантите. Слагах добавка за почистване на инжектори, добавка към маслото за повдигачите, чистих дросел и тн. Единственото, освен физическо чистене на инжекторите е да пробвам да държа резервоара с към 25 литра бензин и след всеки 64 литра газ да ползвам 10 литра бензин. Но не мога да проумея как това ще реши проблема при положение че толкова много дни я паля и върви само на бензин.
А може и датчик да е сдал багажа но да не казва на компютъра. Тогава няма как да се намери решение
Забравих да добавя че дросела беше доста омазан, особено по ръбовете на клапата едвам го изчистих със спрея. Но ефекта беше леко подобрение и то еднократноПоследна редакция от Optimst5; 01.10.2022, 19:11.
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоАми поизчерпаха се вариантите. Слагах добавка за почистване на инжектори, добавка към маслото за повдигачите, чистих дросел и тн. Единственото, освен физическо чистене на инжекторите е да пробвам да държа резервоара с към 25 литра бензин и след всеки 64 литра газ да ползвам 10 литра бензин. Но не мога да проумея как това ще реши проблема при положение че толкова много дни я паля и върви само на бензин.
А може и датчик да е сдал багажа но да не казва на компютъра. Тогава няма как да се намери решение
Забравих да добавя че дросела беше доста омазан, особено по ръбовете на клапата едвам го изчистих със спрея. Но ефекта беше леко подобрение и то еднократноПоследна редакция от kiriluz1; 01.10.2022, 19:35.
Коментар
-
Възвратните клапани не съм ги махал защото моите снадки са къси. Те са отрязали парчета от маркуча за да ги сложат. И ще потърся стругар да ми направи.
Вече няма прекъсване след палене или вибрации в двигателя. Смятам че са били от дросела.
За газта ще опитам да се вредя в сервиза на романо във военна рампа, макар че е доста трудна връзката с тях
Тази адаптация не се ли изтрива при сваляне на акумулатора защото поне настройките на борд компа се ресетват?
И да, мирише доста на бензин след палене
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоВъзвратните клапани не съм ги махал защото моите снадки са къси. Те са отрязали парчета от маркуча за да ги сложат. И ще потърся стругар да ми направи.
Вече няма прекъсване след палене или вибрации в двигателя. Смятам че са били от дросела.
За газта ще опитам да се вредя в сервиза на романо във военна рампа, макар че е доста трудна връзката с тях
Тази адаптация не се ли изтрива при сваляне на акумулатора защото поне настройките на борд компа се ресетват?
И да, мирише доста на бензин след палене
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнението
https://www.bgdiagnostica.com/index....injekcion.htmlПоследна редакция от kiriluz1; 01.10.2022, 22:11.
- 1 like
Коментар
-
Разполагам с инжектори романо фаст от първия модел, изпарител заволи зета и компютър романо risn. Забелязах че стойносттите в картите от линка са доста по ниски от моите. Доколкото разбирам се въвеждат ръчно? Ако копирам някоя от графиките няма ли да обедня сместа? Забелязах няколко неща в моите настройки които може би е хубаво да се променят:
Да обръща на 50 градуса на водата, вместо на 30, да обръща на 800 оборота, вместо на 1600 и да се добави впръскване на бензин над 4000 оборота(ако е възможно)
Относно настройката на турбо коли - не съм сигурен каква е сондата в бутилката и размер на тръбичката. Тръбата за захранване мисля че е медна но не съм сигурен. В линка също пишеше че рейките тип IG1 са с меки пружини и отварят клапаните при силно натоварване. Моята е RAIL GAS GPL ROMANO 67R010275 110R000113, която не знам дали е такъв тип
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоРазполагам с инжектори романо фаст от първия модел, изпарител заволи зета и компютър романо risn. Забелязах че стойносттите в картите от линка са доста по ниски от моите. Доколкото разбирам се въвеждат ръчно? Ако копирам някоя от графиките няма ли да обедня сместа? Забелязах няколко неща в моите настройки които може би е хубаво да се променят:
Да обръща на 50 градуса на водата, вместо на 30, да обръща на 800 оборота, вместо на 1600 и да се добави впръскване на бензин над 4000 оборота(ако е възможно)
Относно настройката на турбо коли - не съм сигурен каква е сондата в бутилката и размер на тръбичката. Тръбата за захранване мисля че е медна но не съм сигурен. В линка също пишеше че рейките тип IG1 са с меки пружини и отварят клапаните при силно натоварване. Моята е RAIL GAS GPL ROMANO 67R010275 110R000113, която не знам дали е такъв тип
https://www.scribd.com/doc/289021397...-4-Tjet-Engine От 24 страница надулу има графики с налягането което прави турбото виж ги.
И от твоя изпарител намирам 3 вида като два са с 1,2 бара изходящо налягане а един е с 1,4 бара.
Последна редакция от kiriluz1; 02.10.2022, 12:57.
- 1 like
Коментар
-
Този е http://www.auto-gas-bg.com/bg_BG/pro...83-hp-569.html И наистина пише 1.2 бара. Но пък го дават за 183 коня..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар