Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mx rider написа: Преглед на мнението
    Click image for larger version

Name:	0-02-05-a7ca0d42b5388f4ce589d1bf0d15b1dc6cc282df8a44271f2bcc8c4e26ff28a6_15efe71c.jpg
Views:	565
Size:	226,5 KB
ID:	2759057 Не филтъра ,а клапана е решението.
    От къде го взе този клапан?

Коментар

https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm

модел CV-02....8-02
      Последна редакция от mx rider; 26.02.2023, 23:07.
      Fiat Sedici

Коментар

извинявай, но си писал че не си рязал маркучите. Как е поставен клапана и филтъра, че не мога да се ориентирам

Коментар

Ползвах тези връзки...7.89-ID8 bend и 7.89-ID8 male.
          Последна редакция от mx rider; 28.02.2023, 01:17.
          Fiat Sedici

Коментар

Ако приемаш малко препоръки:
            - аз бих сложил филтъра преди клапана - така някой боклук няма да блокира клапана отворен
            - тези пружинни скоби бих ги заменил с хубави скоби с винт - все пак е гориво това.

дори на такива места някои слагат по две винтови скоби една до друга

Коментар

Ползвах тези връзки...7.89-ID8 bend и 7.89-ID8 male.
              ясно, не знаех че се продават такива конектори, но явно китайците са се подготвили. И предполагам, при нужда можеш да го премахнеш и да възстановиш заводското състояние

Коментар

PM_u_bo написа: Преглед на мнението
                Ако приемаш малко препоръки:
                - аз бих сложил филтъра преди клапана - така някой боклук няма да блокира клапана отворен
                - тези пружинни скоби бих ги заменил с хубави скоби с винт - все пак е гориво това.

дори на такива места някои слагат по две винтови скоби една до друга
                Клапана е м/у два филтъра!
                Fiat Sedici

Коментар

Optimst5 написа: Преглед на мнението

ясно, не знаех че се продават такива конектори, но явно китайците са се подготвили. И предполагам, при нужда можеш да го премахнеш и да възстановиш заводското състояние
                  Да .
                  Fiat Sedici

Коментар

Клапана е м/у два филтъра!
                    значи втория по твоята логика е излишен

Коментар

Като цяло идеята на допълнителния филтър е да замени филтъра в кошницата когато му дойде края и се запуши. Допълнителния филтър се слага след премахване на филтъра в кошницата иначе няма смисъл. И аз лично това което съм виждал е слагане на клапан и филтър в двигателния отсек,някак по-лесно се прави и обслужва.

Коментар

kiriluz1 написа: Преглед на мнението
                        Като цяло идеята на допълнителния филтър е да замени филтъра в кошницата когато му дойде края и се запуши. Допълнителния филтър се слага след премахване на филтъра в кошницата иначе няма смисъл. И аз лично това което съм виждал е слагане на клапан и филтър в двигателния отсек,някак по-лесно се прави и обслужва.
                        По-лесно се обслужва , но горивопровода ще остане пълен. Ако клана е при двигателя си мисля , че от резервоара до клапана няма да има гориво.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

PM_u_bo написа: Преглед на мнението

значи втория по твоята логика е излишен
                          По принцип е така,но дефакто филтъра ;ловеше ; частите от предишните клапани ,които се оказаха неустойчиви на налягане и бензин.
                          Fiat Sedici

Коментар

По принцип е така,но дефакто филтъра ;ловеше ; частите от предишните клапани ,които се оказаха неустойчиви на налягане и бензин.
                            Именно - идеята е , че е добре да се отдели 1 или 2 часа и да отвориш кошницата за да ревизираш и смениш каквото е необходимо.

Коментар

dobrujanetza написа: Преглед на мнението

По-лесно се обслужва , но горивопровода ще остане пълен. Ако клана е при двигателя си мисля , че от резервоара до клапана няма да има гориво.
                              При дебита който има помпата празния горивопровод е със смешно количество. На 1,4 90 коня помпата е с 95 л./ч. На tjeta е 85 л./ч
                              Това прави към литър и половина за минута. За колко време пълни горивопровода?
                              Последна редакция от kiriluz1; 05.03.2023, 14:29.

Коментар

kiriluz1 написа: Преглед на мнението

При дебита който има помпата празния горивопровод е със смешно количество. На 1,4 90 коня помпата е с 95 л./ч. На tjeta е 85 л./ч
                                Това прави към литър и половина за минута. За колко време пълни горивопровода?
                                Почти веднага. Но според мен е правилно клапана да е до кошницата.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X