Да спрях да се тормозя с този проблем, но проблема с първото палене мисля че е свързан затова писах в тази тема. Мисля че е свързано с богата и бедна смес където се споменава в темата, затова се заинтересувах за ЕКУ,и след като може да се трият грешки ще пробвам да се свържа, а и мисля, че живите данни са ми достатъчни да разбера къде са проблемите. А това че като се рестартира с клемите и бензина се обърква дали може да е от някоя грешка която не може да се изтрие след рестарт, а само със софтуер? Тормозя се със всичко по този фият защото 10 години нямаше никакви проблеми газ-бензин не се усещаше на какво се кара,и не ми дава мира ако има нещо нередно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
Mihail4o написа: Преглед на мнениетоДа спрях да се тормозя с този проблем, но проблема с първото палене мисля че е свързан затова писах в тази тема. Мисля че е свързано с богата и бедна смес където се споменава в темата, затова се заинтересувах за ЕКУ,и след като може да се трият грешки ще пробвам да се свържа, а и мисля, че живите данни са ми достатъчни да разбера къде са проблемите. А това че като се рестартира с клемите и бензина се обърква дали може да е от някоя грешка която не може да се изтрие след рестарт, а само със софтуер? Тормозя се със всичко по този фият защото 10 години нямаше никакви проблеми газ-бензин не се усещаше на какво се кара,и не ми дава мира ако има нещо нередно.
- 1 like
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнението
55 страница:
https://www.scribd.com/document/3407...TjetEngine-pdfПоследна редакция от kiriluz1; 17.09.2022, 15:22.
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоаз реших че мери само външна температура. Но щом се отнася за температурата в колектора, значи е нормално
Коментар
-
2 градуса разлика, така че там всичко е наред. Ще ходя при човек да премери налягането на бензина и да види помпата но колата трябва да нощува там. Възможно ли е проблема да е в помпата(очаквам това да ми каже) след като в движение на бензин нямам проблеми? Предполагам че в нея също има клапан, които държи горивото. Ще проверим и регулатора на рейката защото за мен е по вероятен проблем.
И другото което се сетих е, в случай че клапана в помпата е виновен, може ли да се байпасне като след регулатора се сложи един възвратен клапан да държи горивото
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнението2 градуса разлика, така че там всичко е наред. Ще ходя при човек да премери налягането на бензина и да види помпата но колата трябва да нощува там. Възможно ли е проблема да е в помпата(очаквам това да ми каже) след като в движение на бензин нямам проблеми? Предполагам че в нея също има клапан, които държи горивото. Ще проверим и регулатора на рейката защото за мен е по вероятен проблем.
И другото което се сетих е, в случай че клапана в помпата е виновен, може ли да се байпасне като след регулатора се сложи един възвратен клапан да държи горивото
Последна редакция от kiriluz1; 19.09.2022, 12:24.
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетотогава е по лесно, понеже регулатора със сигурност се сваля и може да се смени. Само се надявам тогава всичко с помпата да е наред. И човека съвестно да прегледа всички вариантиПоследна редакция от kiriluz1; 19.09.2022, 12:33.
- 1 like
Коментар
-
Благодаря, ще проверим
Другото което може да предизвиква проблема са бобините, но няма ли и там проблема да го има винаги а не само при студен старт?
https://youtu.be/Ufs26w5eDdg?t=518
това ми е кабела към бобината на 4 цилиндър ако има връзка с проблема
Последна редакция от Optimst5; 19.09.2022, 13:52.
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоБлагодаря, ще проверим
Другото което може да предизвиква проблема са бобините, но няма ли и там проблема да го има винаги а не само при студен старт?
https://youtu.be/Ufs26w5eDdg?t=518
това ми е кабела към бобината на 4 цилиндър ако има връзка с проблема
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетозначи високо напрежение... Ами ще отида и при ел техник да я провери. Защото бобините и свещите са сменяни наскоро
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар