Здравейте колеги.
От месец и повече ме мъчи проблем с моето Punto 176, 1.2, 16V, 86hp.
Проблемът се състой в неспокойни обороти на мотора на свободен ход.
Когато се движи на скорост автомобилът няма проблеми, обаче спре ли на светофар на свободна свободните обороти "играят кючек".
Между 1500 и 500 об/мин. Автомобилът е само бензинов.
До сега съм сменил следните неща и няма промяна.
1. Стъпков мотор за входяш въздух.
2. TPS сензор.
3. MAP сензор.
4. Въздушен филтър + нови свещи Denso.
5. Измерих 2-те бобини и са в спецификацията спрямо съпротивлението им на намотките (освен това са и еднакви като стойности)
6. Взех дросел 2-ра ръка за проба - няма промяна.
7. Проверявах тръбите за въздух за пробойни, но не откривам такива.
8. Пуснах си диагностика (прилагам снимки) - в компютъра няма грешки и всичко ми изглежда нормално.
П.С. За съжаление не разбирам почти нищо от автомобили, но чета книжката и оттам си правя изводи.
Прилагам снимка от диагностика и видео на самите обороти.
Ако някой има съвет друго какво мога да проверя нека сподели, че ме изяде този мистериозен проблем.
За момента имам съмнения в кабели (който са от бобините към свещите) и ламбда сонда, въпреки, че сондата чертае импулсчета на диагностиката.
Също съмнения в температурен датчик, но не мога да го намеря къде е, за да го сменя. Както споменах - бос съм на тема автомобили, но пък съм мераклия да се уча :D
Линк към видеото: https://streamable.com/twihsm?fbclid...qxT1XlkHg5y25U,
От месец и повече ме мъчи проблем с моето Punto 176, 1.2, 16V, 86hp.
Проблемът се състой в неспокойни обороти на мотора на свободен ход.
Когато се движи на скорост автомобилът няма проблеми, обаче спре ли на светофар на свободна свободните обороти "играят кючек".
Между 1500 и 500 об/мин. Автомобилът е само бензинов.
До сега съм сменил следните неща и няма промяна.
1. Стъпков мотор за входяш въздух.
2. TPS сензор.
3. MAP сензор.
4. Въздушен филтър + нови свещи Denso.
5. Измерих 2-те бобини и са в спецификацията спрямо съпротивлението им на намотките (освен това са и еднакви като стойности)
6. Взех дросел 2-ра ръка за проба - няма промяна.
7. Проверявах тръбите за въздух за пробойни, но не откривам такива.
8. Пуснах си диагностика (прилагам снимки) - в компютъра няма грешки и всичко ми изглежда нормално.
П.С. За съжаление не разбирам почти нищо от автомобили, но чета книжката и оттам си правя изводи.
Прилагам снимка от диагностика и видео на самите обороти.
Ако някой има съвет друго какво мога да проверя нека сподели, че ме изяде този мистериозен проблем.
За момента имам съмнения в кабели (който са от бобините към свещите) и ламбда сонда, въпреки, че сондата чертае импулсчета на диагностиката.
Също съмнения в температурен датчик, но не мога да го намеря къде е, за да го сменя. Както споменах - бос съм на тема автомобили, но пък съм мераклия да се уча :D
Линк към видеото: https://streamable.com/twihsm?fbclid...qxT1XlkHg5y25U,
Коментар