Здравейте колеги, имам фиат пунто мк2 2000 1.2 8v 60 конски сили като колата е базов модел. Демек няма никакви екстри освен сити режима. Колата си е голямо куче и съм много доволен от нея. От половин месец обаче излезе един проблем. Като се даде контакт светла лампата за температурата и чека. От време на време светваше и двигателчето, което колата гаснеше и няма тръгване. Вече колата не пали. Бензиновата помпа получава ток на импулси и така работи, а в тон с нея цъка и реле т9 което до колкото знам е за нея. Също така няма и искра. Правих и какво ли не. Всички маси са наред, като притисна релето с отверка помпата си работи перфектно. Сменял съм е с др помпа няма зн. За два дена като по чудо колата се оправи. Палеше и на газ си вървеше добре. На бензин имаше едно глъхнене. След това пак същото положение. Релето цъка, помпата работи на импулси няма искра. Водих е на газаджия. Смениха и копчето и нищо. Смених кабели, датчика на вала. Всички бушони са наред. Да не казвам голяма дума всичко съм барнал по нея според мен. Остава само компютъра. А там е тъмна Индия.Четох някаква маса от него, ама как да е хвана. Някой ако може да ми каже възможно ли е от него да са тези симптоми. И как да проверя, защото съм от малък град и трябва да е дърпам до Пловдив. Тук майсторите не стават мн мн всички вдигат ръце и това е. Иначе количката е стара и всички ми казват да е махам, амааа на 370 хиляди е и хич не ми се иска. Само на Еверест не се е качвала както се вика. Къде ли не ме е карала, затова искам да си е върна на пътя. Моля за съвети. Гледал съм е ремъка, защото като запали мислихме, че е прескочил зъб, защото не работеше както трябва. Но всички маркери са си на място. Просто не знам какво може да е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем Пунто мк2 непрестанно цъкащо реле т9
Collapse
X
-
+1 Щерката има същото и при нея имаше проблем, само че на бензин работеше на 2 цилиндъра. Зетя поръча по eBay vyrjin комп и само го закачаш, включваш на контакт и след малко изчакване да се сработи с другите джаджи си тръгваш по живо-по здраво, мисля че му излезе около 200 лв. Но при монтажа го повдигнахме с едни текстолитови втулки за да не грее от двигателя.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар