Проблема ми е че колата ми малее във високи обороти. Кабели, свещи и бобина съм сменил. Съмнявах се в дюзи, направих няколко цикъла с добавка за почистване на бардал - никакво подобрение, единствено се усеща по голяма мощност докато карам с бензина с добавката, защото тя качва октановото число. Пробвал съм бензина на всички бензиностанции, така че проблема едва ли е лошо гориво.
Сега се сещам че преди година когато правих основен ремонт на двигателя, изпускателния колектор беше пукнат. Заварих го, но явно се е цепнал пак.. В събота ще го проверя.
Има ли вероятност от евентуална пукнатина в изпускателя да греши ламбда сондата и от това да не ми върви?
Забравих да отбележа че и бензиновата помпа е нова, но не съм й мерил налягането.
Сутрин колата пали от раз, не знам дали е от значение
Сега се сещам че преди година когато правих основен ремонт на двигателя, изпускателния колектор беше пукнат. Заварих го, но явно се е цепнал пак.. В събота ще го проверя.
Има ли вероятност от евентуална пукнатина в изпускателя да греши ламбда сондата и от това да не ми върви?
Забравих да отбележа че и бензиновата помпа е нова, но не съм й мерил налягането.
Сутрин колата пали от раз, не знам дали е от значение
Коментар