Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двигателя гасне на студено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Двигателя гасне на студено

Колеги, взех Фиат Пунто 1.2 бензин, 80 коня за сина, като млад шофьор и леко-полека стягам колата да му я дам... Прави ми впечатление, че двигателя като е студен работи малко неравномерно, има повече вибрации на купето, а ако се движа с нея понякога гасне, ако отпусна педала на газта. Та въпроса ми е, на какво може да се дължи тая неравномерна работа и гаснене в движение? Като загрее работи прекрасно вече. Дайте акъл и съвети да оправя, каквото има, че съм малко перфекционалист. Отделно препатили хора знаят повече, така че очаквам помощ от вас!
    Ако знам помагам, ако не знам питам - лична сентенция!

дюзи. особенно ако е карана на газ основно.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ми вземи смени свещите и без това не знаеш кога са сменяни.Виж и кабелите,има ли опушени свещи и после на тъмно дали светка. Тези работи аз лично ги смених щом взех колата.Въпреки, че едва ли е от това щом се оправя като загрее.
      Последна редакция от Papi___; 29.09.2017, 14:02.
      Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Коментар

Колата не е карана на газ. Оставих я в сервиз, казаха че може да е стъпково моторче. Казах за свещи, но отхвърлиха тая възможност... Ще пиша като има резултат да кажа за резултата.

Коментар

Обадиха се да ми кажат, че стъпковото моторче е заседнало и не се движи. Не знам правилно ли се изразих, но нещо подобно е проблема. Сега са го накиснали да се опитват да го чистят. Ако не стане ново ли да търся, или втора употреба?

Коментар

Така, колата продължава да има описания проблем. Уж говореха за стъпково моторче, ама проблема остана. Колата тресе и работи неравномерно, а докато е студена гасне понякога ако отпусна педала на гаста. Оборотите падат рязко и гасне. Като гледам тия майстори така и не разбират за какво става дума. Имате ли идея в близост до Монтана и Враца има ли добър майстор за фиати, че не искам косата да ми побелява от неграмотници?

Коментар

Диагностика има ли как да направиш?

Коментар

Диагностика да, диагностици няма. Гледат като телета, то нали трябва да знаиш какво четеш... Аз това питам, има ли добър майстор да отида да види какво не е наред и да го оправи?

Коментар

на тая кола горивен филтър сменян ли е някога.
                  проверете регулатора за налягане на горивото
                  промивка на дюзите
                  и накрая помпата за налягане и сцепени маркучи.
                  няма кво друго да е
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Направи един клип на отворен капак и го качи тук, може да подаваш газ зад въздушния филтър/за да не гасне колата/, ще видиш къде минава жилото.

Коментар

Горивен филтър ми казаха че няма. За другите неща съм дал пълен картбланш на майсторите да опревят проблема. Въпроса е, че не стават, а на всичкото отгоре от сутринта до 16 часа не можаха да намерят някакъв ключ за зацепване на ангренажния ремък... Та затова питам не за вероятни причини ( те са ясни) а за добър майстор, който да открие тази правеща проблема.

Коментар

Бягай от тия, не могат да намерят ключ, някаква щуротия сигурно са били направили..... то ако на Пунто търсят ключ, дето е една ролка ми е ясна работата. Я клекни виж при задна дясна гума дали няма да изскочи горивния филтър!?

Коментар

Само да питам още нещо... Възможно ли е проблема да е в бобината? Моята се оказа, че е сцепена отдолу и надута. Че ще я сменя ще я сменя, но въпроса е може ли тя да е причина за описания от мен проблем с неравномерна работа на двигателя и падане на оборотите с гаснене?

Коментар

Може, ако е прецакана бубината почва да работи на 2 цилиндъра, или в начален стадий прекъсва сериозно, но предимно се случва на загрят двигател, а не на студен. Що не почистиш дросела първо, може от там да ти идват мизериите.
                            Fiat Bravo II 1.4 16v
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
                            Fiat Punto 1.1 MK1 EX.

Коментар

дросела са го сваляли и казаха, че е бил чист но въпреки това са го чистили. Сменили са сцепената бобина с нова. като опидох да видя колата днес тъкмо се връщаха от тест. Не е изгаснала нито веднъж при тях, но аз не можах да проверя сам, защото вече беше загряла. На загрял двигател обаче видях, че работи равномерно и няма тресене и играене на обороти. Ще я тестват отново и отново докато видим проблема има ли го още, защото от един път не може да се каже изобщо. Истински се надявам да е тая бобина и малко се притесних, като прочетох предния пост, че тя се проявява при загрял а не при студен двигател... По принцип така ли е, или пречи на оборотите и при студен двигател?

Коментар

Working...
                              X