Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило проблем при подаване и отпускане на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Стило проблем при подаване и отпускане на газ

Здравейте, колеги колата е фиат стило 1.4 16 клапана. Проблема е следния: Когато стигна до 3та скорост при подаване и отпускане на газ се чува нещо като стържене/виене от скоростната кутия може би, не мога да определя. Чува се както когато подавам леко газ така и до край. При отпускане се чува същото. От около няколко месеца се чува. Заедно с този проблем се появи и присвирване на дисковете когато натискам спирачката и то само в началото, като натисна по силно изчезва. Може би двата проблема не са свързани просто съвпадение. Попаднах на една добавка за скорости, представлява една тубичка с един маркуч към нея. Още не съм я ползвал, не знам и как. Марката е бардал. Също така до сега не съм сменял маслото на скоростите и не знам дали трябва. Възможно ли е от там да идва проблема? Моля на за вашето компетентно мнение и на тези, които са имали същия проблем. Благодаря

http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4289
    Последна редакция от more.motion; 02.08.2017, 09:28.

Масло на скоростите се сменя на всеки 30К
    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Константинов написа: Преглед на мнението
      Масло на скоростите се сменя на всеки 30К
      Да не пропусна някоя цифра с това 30к?
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

[QUOTE=pakumba;1345711]Да не пропусна някоя цифра с това 30к?[/QUOT Няма пропуск К изписано с главна буква замества думичката хиляди
        koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Абе това ми е ясно от има-няма 10 години, но трансмисионно масло за ръчна скоростна кутия и смяна на 30 000? Повечето въобще го пишат да не се сменя, а малкото производители, които дават да се сменя е на поне 100К
          Последна редакция от pakumba; 02.08.2017, 11:14.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа: Преглед на мнението
            Абе това ми е ясно от има-няма 10 години, но трансмисионно масло за ръчна скоростна кутия и смяна на 30 000? Повечето въобще го пишат да не се сменя, а малкото производители, които дават да се сменя е на поне 100К
            Няма лошо да се сменя и на 300 К поне ще имаме повечко работа , а колкото до несменяемите масла има такива само че няма на коли от нисък и среден клас с такова масло излязли от завода.

Коментар

значи хора на колата вече я имам от 1 година, навъртял съм и 20 хиляди, взех я от Италия и е на 230 хиляди по километраж (уж) и ме съмнява някой да го е сменял. Ще отида да го сменя тези дни и ще ви кажа дали има промяна, благодаря много. ако се сетите още нещо какво може да е, много ще се радвам да споделите

Коментар

не съм писал отдавна на тази тема. Проблема беше със скоростната кутия, смених я но тъй като нямаше такава от 1.4 я смених с такава от 1.6. Проблема беше с лагерите, бяха на сол, майстора се хвана за главата и се учуди как съм жив и съм карал със 180км/ч. Лагери за шест степенни скоростни кутии вече не произвеждат и комплекта е около 200 лв ако е 5 степенна, излезе ми по изгодно да я сменя с друга, та сложих от 1.6 след ровене в интернет се оказа, че пасват идеално, но за целта трябва да си пазите старата скоростна кутия от 1.4 защото ще използвате чашата от старата и така. Колата вече не е с 6 но с 5 скорости и да ви кажа така ми е по добре, по дълъг живот на съединителя който също беше сменен с кутията, цялото удоволствие излезе 800 лв.

Коментар

Колега, много ми е чудно как така НЯМА лагери за 6-степенна, като те не се определят от това каква е скоростната кутия, ами от размера след като ги свалиш и премериш, а ме съмнява силно да няма такива размери. SKF предлага пълна гама от каквото искаш. Същата кутия се монтира и на новото Браво, Идеа и Пунто с 1.4 16v (без абарт) двигатели, а и стилото си се произвежда до 2007-ма. Намирисва ми мързелив майстор, който е искал да спести време да разглобява скоростна кутия
                  Fiat Bravo II 1.4 16v
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
                  Fiat Punto 1.1 MK1 EX.

Коментар

Не съм сигурен за майстора, че е мързелив иначе на дали щеше да се занимава на първо място да я отваря за което ми взима 50 лв. и после да отвори още една и да сглоби от 2 в 1. А иначе темата която ми помогна беше от стария форум на фиат http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63808

Коментар

Working...
                    X