muns61 написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гарнитура глава. Тест?
Collapse
X
-
Налягането го подавам от бутилка с СО2 през редуцир. Така може да се пробва клапанчето на капачката на разширителя дали отваря и на колко. Като задържиш налягането продължително, чудесно се виждат и най-малките пропуски, които се изпаряват на топъл мотор.
Това го правят мнозина, но никой не го споделя.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Надувам с 0.5 бара и задържам поне 15 мин.
Клапанчето пуска на 0.8-1 бар, зависи от автомобила. Колкото до пукане на радиатор, ако става с това налягане, значи е пътник
Задължително условие - манометъра на редуцира да е абсолютно точен!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Здравейте колеги, имам проблем с малък теч на антифриз. Въпросът ми е за брава 1.8 има ли тапи на двигателя и къде се намират. Защото ми капе някъде зад компресора на климатика. Гледах под капака на ремъка, не съм сигурен кое беше водната помпа, но не се виждаше да има течове то там.Може да е от гарнитурата на главата но, антифриз е чист, маслото също е добре, само забелязах като доливах антифриз, че имаше налягане при студен двигател,мисля че това не е добре. Моля за съвет и някаква насока и се надявам да има някаква тапа на двигателя около компресора.
Коментар
-
Mihail4o написа: Преглед на мнениетоЗдравейте колеги, имам проблем с малък теч на антифриз. Въпросът ми е за брава 1.8 има ли тапи на двигателя и къде се намират. Защото ми капе някъде зад компресора на климатика. Гледах под капака на ремъка, не съм сигурен кое беше водната помпа, но не се виждаше да има течове то там.Може да е от гарнитурата на главата но, антифриз е чист, маслото също е добре, само забелязах като доливах антифриз, че имаше налягане при студен двигател,мисля че това не е добре. Моля за съвет и някаква насока и се надявам да има някаква тапа на двигателя около компресора.
Често погрешка слагат капачка за 1.4 бара - която е за 1.6 16 .Последна редакция от PM_u_bo; 09.04.2024, 11:26.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар