Колеги губя антифриз. Имам съмнения че го горя и изтърва гарнитурата на главата. Първо-възможно ли е това да се случва без да се меши маслото защото то е чисто и го няма онзи млечно бял цвят? Второ-ако е възможно кой е най-елементарния тест за гарнитурата дали е здрава? Брава 1,8
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гарнитура глава. Тест?
Collapse
X
-
Чудя се за един вариант-на студен двигател слагам една чантичка полиетиленова на мястото на капачката за антифриза. Ако се надуе докато е студен то ще е от изгорели газове навлезли в охладителната система докато работи двигателя вече след като се вдигне температурата няма да е много отчетливо. Или гледах един клип ютуба надуваш наобратно с компресор през отвора на свеща докато буталото е в ГМТ на такта на компресия. Ако има проблем то ще излязат мехури в разширителния съд. И така може да провериш всеки цилиндър по отделно, но не знам колко е приложимо за бравата.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
Навремето старият ми майстор на колите ми пробва един кадет за издухана гарнитура пред мен по следния начин. Запали колата да работи и напълни разширителния съд догоре с вода докато прелее. Почака малко да развърти хубаво водата и запозна да гледа в разширителния съд. Появиха се едни мънички дребни балончета...от духането на гарнитурата. Ако нищо не се появи, би трябвало да е оки всичко.
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоще стане ще стане точно така се прави, започни от трети цилиндър, да не си губиш времето,Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
emsa написа: Преглед на мнениетоТaзи сутрин нa студен двигaтел нaпрaвих тестa с торбичкaтa и нямaх проблем тaм или поне не открих тaкъв.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
emsa написа: Преглед на мнениетоСега това сърказъм ли е или си сериозен че не мога да разбера и ако си сериозен защо от 3-ти?
обикновянно цепи между 2 и 3 цилиндърКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Papi___ написа: Преглед на мнениетоАз губех антифриз от гарнитурата на термостата и нямаше видими течове.Последна редакция от emsa; 28.06.2017, 17:25.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар