Колата е Фиат Стило 1.6... Преди няколко седмици сменяха масло, ролки и ремъци... след ремонта я карах 1 семица минах и 1000+ км нямаше проблеми,но след това започнаха да ми играят оборотите и да тресе целия мотор, все едно прекъсва, свещите са нови, бобините и те са нови на 1 година... не ми светеше нищо по таблото нямаше грешки... предположихме, че е стъпков мотор и взехме един дросел сложихме го, но никаква промяна нямаше. Отидох за адаптация на дросела тръгнаха да го адаптират и изписа операцията неможе да бъде завършена и почна да мига чека. След това я закачиха и не даваше нито да се адаптира дросела нито ми даваше някаква грешка на диагностиката... отвориха бордовия компютър нямаше му нищо, отвориха компютъра на мотора и във него не видяха нещо нередно... извадиха бобините и горе имаха нещо като стопено и предположиха, че затова тресе бобините заминали, нищо че бяха на има няма 10 000 км... взехме други бобини за проба не проблема си остана никаква променя пак пищеше чека и не показваше никакви грешки и не позволяваше да се адаптира дросела... закарах я при друг да я погледне, той успя някак си да адаптира дросела и ми каза, че нямам никакви грешки... взех колата по таблото пак няма грешки но тресенето в мотора и играенето на оборотите ми остана... колата има висока компресия 13,5 но ми викат, че имам изгорял клапан и искат да се отваря мотора сега. Което не ми е много оферта... някой да каже някакво предположение, че след няколко дена ще отварят пак агренажа да видят да не е избягал някой от валовете, макар че момчето вика 3 пъти я е гледал и колата е зацепена като хората, но вика дай да я отоворим пак да видиме...
Сега в крайна сметка целия мотор се тресе (прекъсва), играят ми оборотите и на моменти колата чак гасне... лампи не светат по таблото няма грешки...
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на fiatforum.bg
Сега в крайна сметка целия мотор се тресе (прекъсва), играят ми оборотите и на моменти колата чак гасне... лампи не светат по таблото няма грешки...
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на fiatforum.bg
Коментар